Mediafax.biz Exclusiv

Rondocarton şi-a bugetat afaceri de 60 mil. euro, plus 20%

Rondocarton şi-a bugetat afaceri de 60 mil. euro, plus 20%

Autor: Laurentiu Cotu

06.03.2012, 19:03 197

"Pentru activitatea companiei noastre 2011 a fost un an bun şi estimăm că lucrurile vor evolua pozitiv şi în acest an. Suntem în discuţii pentru demararea unor noi colaborări, iar comenzile din partea clienţilor tradiţionali continuă să crească", a declarat pentru ZF Transilvania Teofil Câmpean, directorul general al Rondocarton.

Conform reprezentanţilor companiei, producătorul italian de electrocasnice De'Longhi SpA, care a cumpărat recent facilităţiile de producţie ale Nokia din parcul industrial Tetarom III, se numără printre posibilii clienţi ai Rondocarton din acest an.

Fabrica Rondocarton a fost vizitată de oficiali ai De'Longhi, care şi-au manifestat interesul pentru o eventuală colaborare pentru furnizarea de ambalaje.

Fabrica Rondocarton din judeţul Cluj este situată în Apahida, localitate învecinată cu Jucu, unde se vor instala italienii de la De'Longhi.

Rondocarton produce în fabrica din Apahida 30.000 de tone de carton ondulat pe an, însă compania mai are o fabrică de carton ondulat în Târgovişte, unde se produc anual 12.000 de tone. Compania deţinea în 2011 circa 20% din totalul pieţei locale de carton ondulat, conform reprezentanţilor Rondocarton.

Partenerii de afaceri ai companiei la export sunt din Ungaria, Elveţia, Ucraina, Moldova, Serbia şi Bulgaria, în timp ce pe piaţa locală firma clujeană colaborează cu Agricola Bacău, European Drinks, Arctic, Murfatlar, Unilever, dar şi cu alte companii. Ponderea vânzărilor la export ajunge la 20% din cifra de afaceri a companiei. Rondocarton şi-a bugetat pentru acest an investiţii de circa 1 milion de euro în retehnologizare.

Rondocarton a fost înfiinţată în anul 1999 în loca litatea Apahida, judeţul Cluj, având ca acţionar principal compania Ganahl AG din Austria, care deţine 98,5% din acţiuni, respectiv compania austriacă VLM Verpackungs Mas chinen Leasing GmbH, cu 1,5% din titluri.

Rondocarton a realizat în 2010 o cifră de afaceri de circa 41 mil. euro (172,8 mil. lei), cu un număr mediu de 253 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

Grupul Rondo Ganahl, din care face parte şi Rondocarton, are o cifră de afaceri anuală de peste 250 mil. euro şi are în total circa 1.000 de angajaţi. Pe lângă cele două fabrici din România (Cluj şi Târgovişte), Rondo Ganahl mai are unităţi de producţie în Austria (Vorarlberg şi Steiermark) şi în Ungaria (Budapesta).

Principalii jucători de pe piaţa locală de carton ondulat sunt Pehart Tec, Rondocarton, Romcarton, Dunapack Rambox Prodimpex, Vrancart Adjud sau Ambro Suceava.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO