Mediafax.biz Exclusiv

Sika: Poţi păstra preţul dacă nu ai făcut reduceri în ultimii ani

Sika: Poţi păstra preţul dacă nu ai făcut reduceri în ultimii ani

Autor: Andreea Neferu

28.02.2011, 18:52 40

ZF a publicat în ediţia de ieri un articoldespre scumpirile anunţate pentru anul acesta de mai mulţiproducători de materiale de construcţii, arătând că acestea se vorridica, în medie, la 10-11%.

Pe de altă parte, Sika estimează că nu vamajora preţurile pentru produsele pe care le comercializează, celpuţin nu în prima parte a anului. "În general, vom menţinepreţurile la acelaşi nivel, cel puţin în primul semestru al lui2011. Există doar câteva produse, aşa cum sunt membranele PVC,pentru care materia primă este un derivat din petrol, la care amfost nevoiţi să anunţăm o majorare de 15% în februarie, pe careînsă nu am aplicat-o încă, se va aplica din martie", a declaratIleana Nicolae.

Sika nu a operat creşteri de preţ şi nicireduceri în ultimii doi ani.

Similar altor jucători din piaţă, Sika sperăcă proiectele de infrastructură anunţate anul acesta de MinisterulTranspor turilor şi Infra structurii vor relansa piaţa deconstrucţii în ansamblu. "Sunt încă rezervată în ceea ce priveşteun pronostic pentru piaţa de construcţii civile. Semnale bune auexistat în primele două luni, chiar mai bune decât mă aşteptam,însă cele mai mari speranţe ni le punem în demararea lucrărilor deinfrastructură", spune Ileana Nicolae.

Compania Sika a înregistrat anul trecut ocifră de afaceri de 65 de milioane de lei (15,4 mil. euro), înscădere cu circa 10% faţă de anul precedent. Scăderea a fostcauzată în principal de declinul pieţei cimentului, în condiţiileîn care aditivii de betoane generează aproximativ 25% din afacerileSika în România. Pe acest segment, compania estimează o cotă depiaţă de circa 30%. De asemenea, marja de profit s-a situat anultrecut la 8%.

Pentru anul 2011, Sika estimează o creştere de10% a afacerilor derulate pe piaţa locală. Compania deţine laBraşov o fabrică de aditivi de betoane, cu o capacitate deproducţie de 10.000 de tone anual, în care a investit 1 milion deeuro.

"Suntem interesaţi să investim şi în domeniulmortarelor uscate pentru a produce local, dar deocamdată planurilesunt puse în aşteptare, vrem să vedem ce se întâmplă pe piaţă. Dece mortare uscate? Preţul transportului este destul de ridicat,având în vedere că este vorba de un produs devolum".

Sika a intrat pe piaţa locală în 2002, cu unbirou de vânzări la Bucureşti, preluând ulterior şi companiaHeidelberger Materiale de Construcţii. Sika este structurată îndouă divizii - Divizia de Construcţii şi Divizia Industrie. Printreprincipalii competitori ai companiei se numără jucători precumHenkel, Baumit sau Baumix.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO