Mediafax.biz Exclusiv

Softiştii clujeni premiaţi de Google ajung la 10 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

10.11.2010, 18:04 9

Compania avea anul trecut 260 de angajaţi, iarîn 2010 vor fi recrutate în total 70 depersoane.

"Sectorul ITcreşte în continuare chiar şi într-un context economic, fiscal şilegislativ di ficil. Dacă în 2009 la nivel de IT s-a înregistrat oscădere cu 5% a numărului de salariaţi, pentru acest an putem vorbide o re venire şi de un trend uşor ascendent. Competenţeleprofesionale şi oamenii experimentaţi sunt la mare căutare încontinuare, doar că în această perioadă sunt mai dificil de găsit",a declarat pentru ZF Transilvania Marcel Anghel, director dedezvoltare organizaţională al iQuest.

Compania aîncheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de 5 mil. euro, încreştere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, înspecial datorită noilor soluţii software pentru piaţa locală.Pentru a doua jumătate a anului, iQuest mizează pe o creştere cu15% a cifrei de afaceri comparativ cu prima parte din 2010, lacirca 5,7 mil. euro. iQuest mizează până la finele anului peafaceri totale de 10,7 mil.euro, faţă de 8,3 mil. euro în 2009. Compania are sediul central în Germania şi deţine două cen tre dedezvoltare software, în Cluj-Napoca şiBraşov.

iQuest aintrat în centrul atenţiei la nivel glo bal după ce gigantulamerican Google a premiat în decembrie 2009 TripJournal, oaplicaţie realizată de firma clujeană pentru telefoanele mobile cusistemul de operare Google Android.

ManagementuliQuest consideră că ritmul accelerat al creşterilor salariale dinperioada 2007-2009 s-a diminuat considerabil, ajungându-se înprezent la o stabilitate pe acest nivel şi o maturizare a pieţeimuncii. Criza economică a determinat companiile să fie mai precauteşi rezervate cu bugetele de cheltuieli directe, a declaratAnghel.

În urmă cutrei ani, datorită creşterii economice şi cererii mari de pe piaţamuncii, firmele de IT au făcut "compromisuri mari" şi au fostdispuse să angajeze persoane fără experienţă sau absolvenţi destudii superioare, pe care i-au dezvoltat apoi intern, spuneoficialul iQuest.

Reprezentanţii companiei spun că în acest anţinta s-a mutat pe recrutarea de personal cu experienţă şi cuabilităţi tehnice specifice.

Printreclienţii iQuest se numără HP, Vodafone, Lloyd's şiCora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO