Business Hi-Tech

Stanciu şi Ghiţă au luat încă 30% din eMag. Stanciu, despre valoarea tranzacţiei: "Este o sumă care a făcut doi oameni fericiţi"

Stanciu şi Ghiţă au luat încă 30% din eMag. Stanciu, despre valoarea tranzacţiei: "Este o sumă care a făcut doi oameni fericiţi"

Autor: Adrian Seceleanu

17.01.2012, 11:41 11274

Tranzacţia este evaluată pe piaţă la câteva milioane de euro în condiţiile în care eMag a avut în 2010 un profit net de 2,2 mil. euro la afaceri de 95 mil. euro, iar în 2011 veniturile erau estimate la 150 mil. euro şi profitul la 2% din rulaj.

Bogdan Vlad a vândut un pachet de 13,3%, iar Dan Teodosescu un pachet de 16,3%, singurul fondator care a rămas în companie fiind Radu Apostolescu, cu 16,3% din titluri.

Iulian Stanciu (foto), director general al eMag şi unul dintre acţionarii majoritari ai companiei, nu a oferit detalii despre valoarea tranzacţiei, dând totuşi indicii că este vorba de o sumă importantă.

"Este o sumă justă. Este o sumă care a făcut doi oameni fericiţi. A fost o tranzacţie cu cash", a spus Stanciu pentru ZF.

"Am vândut pentru că a fost o oportunitate. Nu mai am nicio acţiune la eMag", a declarat pentru ZF Bogdan Vlad, care a precizat că a lucrat la tranzacţie cu casa de avocatură D&B David & Baias. Vlad nu a dorit să ofere detalii despre valoarea tranzacţiei. El a adăugat că după retragerea de la eMag se va dedica unor "proiecte în online", fără a oferi detalii.

Dan Teodosescu nu a putut fi contactat pentru detalii.

Tranzacţia a fost finalizată pe data de 19 decembrie 2011.

Iulian Stanciu a mai spus că tranzacţia a fost realizată în concordanţă cu contractul prin care Asesoft Distribution a devenit acţionar majoritar al eMag în 2009, şi care oferea distribuitorului drept de preemţiune în cazul în care unul dintre fondatori decidea să iasă din afacere. El a adăugat că a lucrat cu departamentul juridic şi de consultanţă intern pentru tranzacţie şi nu a apelat la experţi externi.

După preluarea eMag de către Asesoft Distribution Bogdan Vlad şi Dan Teodosescu au ieşit din prim plan, singurul dintre fondatori care a rămas în top management fiind Radu Apostolescu. El era director de marketing în anul 2009 iar în prezent este vicepreşedinte pentru dezvoltare al eMag.

Bogdan Vlad - care a fost director general al eMag până în anul 2010, a cedat în 2010 funcţia unuia dintre acţionarii majoritari (Iulian Stanciu), el preluând funcţia de director pentru dezvoltarea infrastructurii IT.

După tranzacţia din decembrie structura acţionariatului Dante International, compania care controlează magazinul eMag, este: Radu Apostolescu - 16,33%, Asesoft Distribution - 80,67% şi Asesoft Web - 3%. Iulian Stanciu şi Sebastian Ghiţă deţin în mod egal Asesoft Distribution şi Asesoft Web. Compania Asesoft Distribution a anunţat în decembrie 2011 că îşi schimbă numele în Network One Distribution.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO