Mediafax.biz Exclusiv

Termenul pentru depunerea ofertelor de intermediere la OMV Petrom a fost amânat cu o săptămână

Autor: Ovidiu Tempea

08.03.2011, 19:21 25

"Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie(OPSPI) comunică prelungirea termenului limită de depunere aofertelor programat pentru data de 09 martie 2011, ora 12.00, pânăîn data de 16 martie 2011, ora 12.00. Totodată, termenul dedeschidere a ofertelor a fost stabilit pentru data de 16 martie2011, ora 13.00", se arată într-un anunţ al OPSPI.

Instituţia mai aminteşte ofertanţilor care participă însindicate de intermediere că până la data depunerii ofertelorfiecare membru al unui sindicat trebuie să semneze Acordul deConfidenţialitate. Participanţii vor putea să împuterniceascăseparat prin procura autentică câte o persoana împuternicită, saureprezentanţii legali ai fiecaruiă dintre membrii de Sindicatimputernicesc împreună prin aceeaşi procură autentică o unicăpersoană împuternicită.

Statul vrea să vândă în acest an 9,84% din acţiunile OMV Petrom,din pachetul pe care îl deţine la companie, de 20,63% din titluri.Oferta secundară, estimată la 500 milioane euro, va fi cea mai maredin istoria Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În piaţă se cunosc deja şase consorţii formate atât dinsocietăţi de intermediere din România, cât şi companii mari dinmediul financiar din străinătate.

BRD (BRD) va merge în consorţiu cu Societe Generale şi Citibank,CEC Bank şi Alpha s-au aliat cu banca japoneză de investiţiiNomura, iar BCR intră în consorţiu cu JP Morgan şi IntercapitalInvest.

Morgan Stanley, cel mai mare intermediar de oferte de acţiuni lanivel mondial în 2010, s-a aliat cu RaiffeisenCapital&Investments, firma de brokeraj locală care a fostimplicată în cele mai importante listări de pe Bursă din ultimiişase ani.

Potrivit Ziarului Financiar, cea mai influentă bancă de pe WallStreet, Goldman Sachs, s-a aliat cu UniCredit CA IB Securities. INGBank va forma consorţiu cu banca elveţiană UBS.

Deutsche Bank şi Bank of America sunt şi ele interesate deintermedierea tranzacţiei, însă nu au ales un partener local.

Coform celor mai recente raportări, grupul austriac de petrol şigaze OMV deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul are, prinMinisterul Economiei, 20,63% din titluri, iar Fondul Proprietatea20,11% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO