Mediafax.biz Exclusiv

Trelleborg va produce la Dej componente auto pentru fabrica Ford din Craiova

Trelleborg va produce la Dej componente auto pentru fabrica Ford din Craiova

Autor: Laurentiu Cotu

16.12.2011, 11:05 370

Totodată, compania a mai câştigat în acest an un contract cu fabrica Volkswagen/Skoda din Bratislava, Slovacia. Printre clienţii fabricii de componente auto din Dej se numără şi BMW, Nissan, PSA, Dacia şi Renault, potrivit unor informaţii anterioare oferite de conducerea companiei.

"Furnizăm în special piese pentru maşinile mici şi acoperim o arie de distribuţie mult mai mare decât piaţa auto. Am început să livrăm şi pentru fabrica Volkswa gen/Skoda din Bratislava, iar de anul viitor vom demara producţia de componente pentru unitatea Ford din Craiova", a declarat pentru ZF Transilvania Hans-Joerg Greif, director general al Trelleborg Automotive, fără a oferi mai multe informaţii despre colaborarea cu fabrica Ford din Craiova.

Ford România va demara anul viitor producţia monovolumului de clasă mică B-Max la Craiova, cu o cadenţă care va depăşi cel mai probabil 100.000 de unităţi anual.

Suedezii au intrat pe piaţa locală în urmă cu 5 ani şi au investit în fabrica din parcul industrial Arc Parc din Dej peste 10 mil. euro, conform unor informaţii anterioare.

La Dej se produc în principal componente pentru motoare şi sisteme de montare şasiuri, dar şi sisteme antivibraţie, componente ale sistemelor de frânare şi de evacuare, precum şi ele mente de caroserie.

Compania şi-a planificat pentru anul viitor creşterea capacităţii de producţie cu 25%, mizând totodată pe o evoluţie pozitivă a pieţei.

Anul trecut, circa 70% din producţia companiei mergea la export.

Trelleborg Automotive Dej şi-a bugetat în acest an o cifră de afaceri de 33 mil. euro, în creştere cu 20% faţă de anul trecut.

Compania a ajuns în 2010 la un business de 27,5 mil. euro (peste 116,8 mil. lei), mai mult cu 12% faţă de rezultatele obţinute în anul anterior.

Totodată, în 2010 producătorul a revenit pe profit, cu un câştig net de peste 1,1 mil. euro (circa 4,8 mil. lei), după ce în anul anterior suedezii au consemnat o pierdere de 1,2 mil. euro (circa 4.9 mil. lei), conform site-ului Ministerului Finanţelor.

Compania are în prezent 235 de angajaţi, principalii clienţi fiind BMW, VW, Ford, Nissan, PSA, Dacia şi Renault.

Trelleborg Automotive a fost prima firmă care a intrat în Arc Parc din Dej şi a beneficiat de privilegiile primului investitor, astfel că o suprafaţă de circa 2 ha din acest parc industrial a fost vândută către Trelleborg. Parcul Industrial Arc Parc se întinde pe o suprafaţă totală de 40,18 ha situată în intravilanul localităţii Dej, judeţul Cluj, şi este o investiţie privată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO