Mediafax.biz Exclusiv

Yazaki angajează peste 100 de oameni la fabrica din Arad

Autor: Laurentiu Cotu

16.02.2012, 11:35 1726

Compania caută angajaţi pentru sectorul productiv, tehnicieni mentenanţă, dar şi personal administrativ, ingineri proiectanţi sau de proces, ingineri de calitate.Yazaki a recrutat anul trecut aproximativ 160 de persoane.

Fabrica din Arad a japonezilor a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 105 mil. euro, în creştere cu circa 10% faţă de anul anterior. Afacerile Yazaki au fost susţinute de evoluţia pozitivă a pieţei, în principal pe segmentul autovehiculelor economice şi a hibridelor.

"În ceea ce priveşte piaţa în domeniul nostru de activitate, în 2011 trendul a fost unul crescător. Pentru acest an previzionăm o evoluţie pozitivă a pieţei, respectiv o creştere de 10- 20% faţă de anul trecut", a declarat pentru ZF Transilvania Constantin Nedelcu, general manager al Yazaki Component Technology, compania care deţine fabrica din Arad.

Yazaki proiectează şi produce instrumente de bord, module, componente electrice şi electronice pentru sectorul auto. Anul trecut producţia companiei a crescut cu 13% faţă de anul anterior, printre clienţii Yazaki fiind producătorii de automobile Toyota, Volvo, General Motors, PSA, Jaguar sau Renault-Nissan.

Compania spune că în acest an va demara noi colaborări cu Continental, Volkswagen sau Volvo Trucks. Anul trecut vânzările intracomunitare şi exportul aveau o pondere de peste 95% din totalul cifrei de afaceri a companiei.

Yazaki derulează în prezent o investiţie de circa 5 mil. euro în vederea extinderii capacităţilor de producţie a fabricii din Arad. Programele investiţionale din acest an prevăd, pe lângă extinderea ariei de producţie, şi achiziţia unor noi linii de fabricaţie. Anul trecut Yazaki Component Technology a finalizat o investiţie de 10 mil. euro în noi linii de producţie, în extinderea parcării pentru angajaţi şi în autobuze.

Japonezii mai deţin pe plan local o fabrică de cablaje auto la Ploieşti, administrată de compania Yazaki România.

Această firmă a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de 123,3 mil. euro şi un profit net de aproape 10 mil. euro, arată datele financiare publicate de companie.

Totodată, japonezii au deschis anul trecut o fabrică la Caracal, care va livra cablaje pentru modelul Ford B-Max asamblat la Craiova. Anul trecut la fabrica Yazaki din Caracal lucrau peste 500 de oameni, însă planurile companiei din 2011 prevedeau creşterea în acest an a numărul de angajaţi la 1.000 de persoane. Grupul Yazaki numără la nivel global 154 decompanii afiliate în 38 de ţări şi peste 200.000 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO