Opinii

Crapitalism. Poporul român se va maturiza când va fi în stare să judece cu mintea proprie

Crapitalism. Poporul român se va maturiza când va fi...

Autor: Dorin Oancea

22.07.2014, 16:30 1510

Demult, un ministru m-a învăţat o lecţie importantă, pe care nu am uitat-o de atunci. Amănuntele şi numele nu au importanţă; era o perioadă în care se discuta un contract important pentru economia României, cu participarea unor companii străine.

Aşa că, în momentul în care am primit un mesaj pe pager - telefonul mobil încă nu apăruse! - despre faptul că ministrul, întors dintr-un voiaj care privea tocmai respectivul contract, vrea să stea de vorbă cu mine, am zbughit-o instantaneu din casă; eram jurnalist de agenţie de presă la momentul acela, mereu sub presiunea timpului. Ajuns în cabinetul ministerial, am băgat rapid nişte politeţuri, în pregătirea întrebărilor binecunoscute - cine, cum, când, unde etc. Dar omul a început să îmi povestească despre cât de frumos era acolo unde a fost şi despre ce şi-a cumpărat de acolo, ceva mare şi tehnic, să zicem. Am răbdat un pic, pe urmă am revenit la ale mele - cine, cum... Omul o ţinea pe a lui, îşi cumpărase ceva deosebit şi ţinea musai să îmi detalieze. „Bine, bine, dar contractul?“, am întrebat după altă rundă de detalii tehnice. „...a, da, şi contractul. Îl facem, îl facem“, a replicat ministrul meu.

Citiţi editorialul integral în Business Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO