Opinii

Domnule Băsescu, Luna nu are preşedinte. Iar lunatecii vă aşteaptă cu braţele deschise

Domnule Băsescu, Luna nu are preşedinte. Iar lunatecii vă aşteaptă cu braţele deschise

Autor: Iulian Anghel

11.03.2012, 14:33 3331

Domnule Preşedinte de ce complicaţi lucrurile când ele sunt aşa simple? Dacă vă simţiţi umilit, de ce nu scăpaţi de umilinţă?

Dumneavoastră, este adevărat, nu meritaţi acest popor. Vreţi să-i daţi bani de bani, iar el nu vrea. Aţi mai pomenit vreodată un asemenea caraghioslâc?

Vreţi să faceţi poporul fericit, iar el nu vrea. Un popor de masochişti. Lipsit de fair-play. Dacă Luna ar fi fost planetă, dumneavoastră meritaţi să fiţi preşedintele Lunii.

Sub mandatul dumneavoastră România a ajuns de râsul lumii, dar nu pentru că Dumneavoastră aţi avea vreo vină, ci pentru că lumea nu vă înţelege. Sub mandatul Dumneavoastră, 2,6 milioane de români şi-au luat câmpii şi au plecat din ţară, dar nu pentru că Dumneavoastră nu aţi fi făcut tot ce este omeneşte posibil să-i păstraţi aici, ci pentru că neşansa v-a pus preşedinte peste un popor care are picioare şi fuge. Dacă aţi fi guvernat faţa nevăzută a Lunii sunt sigur că pietrele ar fi rămas înţepenite la simplul cuvânt al Dumneavoastră.

Cu ce aţi păcătuit Dumneavoastră Domnule preşedinte de v-a dat Divinitatea pedeapsa de a păstori un astfel de popor obtuz? Dumneavoastră Pastorul cel Bun? Dumeavoastră pe care aceeaşi Divinitate fără chip nu v-a învrednicit decât cu o casă în Mihăileanu şi cu o fiică în Parlamentul European? Cânt putea fi măcar preşedinta Paramentului Lunii. Când Dumneavoastră meritaţi să fiţi cel puţin preşedintele Universului.

De câteva ceasuri de când aţi apărut la PRO TV, toate televiziunile din România plâng de jalea Dumneavoastră. Numai tâmpiţii de la BBC nu zic nimic. Dumneavoastră care meritaţi să fiţi cel puţin Preşedintele Căii Lactee. Sau mă rog, măcar preşedintele Statelor Unite ale Europei.

Ştiţi ce e prost în toată povestea asta, Domnule Preşedinte? Că nu este nimic consecvent în ceea ce spuneţi. În ceea ce faceţi. Nu poţi să te lauzi într-o zi că ai fost votat de 5 milioane de oameni, iar a doua zi să te simţi jignit. Nu poţi spune în ianuarie că nu sunt bani la buget pentru majorarea salariilor bugetarilor, pentru ca în martie să vii şi să susţii că sunt şi că nu este nicio problemă. Să pui oamenii să caute prin cărţi detalii despre creşterea consumului care stimulează economia odată ce cresc salariile bugetarilor. Să crească, nu am nimic de zis. Să crească consumul, nu am nimic împotrivă. Să mâncăm cu toţii lefuri cu lingura. Fie primit! Dar cine de cine râde aici?

Domnule Preşedinte nu cred în predestinare, nici în destin. Dar cred în puterea omului de a merge înainte dincolo de tot ce i se întâmplă. Şi mai cred în şansa omului de a avea prieteni care să-l înveţe câte ceva. Sunt sigur că şi Dumneavoastră gândiţi la fel. Domnule Traian Băsescu sunt nişte lunateci care nu au un preşedinte şi care nu au un înţelept ca Dumneavoastră. Trăiesc pe faţa nevăzută a Lunii. Ei nu o să vă umilească niciodată votându-vă Domnule Preşedinte. Fiţi generalul lor Domnule Preşedinte. Fiţi generalul armatei moarte. O armată de teracotă nu o să vă umilească niciodată. Viii ăştia au apucături cam ciudate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO