Opinii

Identificarea vinovaţilor înseamnă o treabă făcută pe jumătate

Identificarea vinovaţilor înseamnă o treabă făcută...

Autor: Dorin Oancea

20.10.2014, 11:01 357

Asemenea multor laureaţi Nobel, mă gândesc că premierul finlandez Alexander Stubb trebuie să se tragă din niscaiva rădăcini româneşti, sau poate o fi zburat la un moment dat prin spaţiul aerian naţional sau poate o fi intrat prin apele teritoriale; sunt tentat să zic asta fără să pot cita trei surse, luând în calcul doar modul de gândire al premierului.

Concret, săptămâna trecută Alexander Stubb a acuzat, într-o declaraţie acordată CNBC, compania Apple că a distrus economia ţării. „iPhone-ul a omorât Nokia, iar iPad-ul a distrus industria de hârtie“, spune Stubbs. Nokia şi hârtia sunt importante pentru economia finlandeză, producătorul de telefoane mobile fiind cea mai importantă companie din Finlanda până în 2007, atunci când Apple a lansat prima generaţie de iPhone. În anii ce au urmat, Nokia a intrat în declin, a fost cumpărată de Microsoft, restructurată, iar businessul a fost reorientat spre servicii şi reţele.

Citiţi opinia integral în Business Magazin. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO