Opinii

Opinie Lavinia Raşca: Din secretele dezvoltării afacerilor

Opinie Lavinia Raşca: Din secretele dezvoltării afacerilor

Autor: BUSINESS Magazin

21.01.2015, 20:21 635

Antreprenorii sunt pionieri care inovează. sunt primii ce răspund dorinţelor şi nevoilor neacoperite ale clienţilor. Inovaţiile lor constau în realizarea de produse şi servicii noi sau perfecţionate, dar şi în descoperirea de tehnologii şi de metode noi de producţie, aprovizionare şi vânzare. Uneori, antreprenorii reconfigurează industrii sau creează industrii noi. Demersurile lor presupun depăşirea de obstacole importante şi se desfăşoară în medii dificile şi nesigure. Acesta este unul dintre motivele pentru care, conform Bloomberg, opt din zece companii antreprenoriale eşuează în maximum 18 luni.

de Lavinia Raşca (MEMBRU FONDATOR AL ASEBUSS ŞI DIRECTORUL GENERAL AL EXEC-EDU)

DE SE ÎNTÂMPLĂ DIFERIT ÎN CELE DOUĂ COMPANII DIN ZECE CARE SUPRAVIEţUIESC şI SE DEZVOLTĂ?

Răspunsul la această întrebare este important pentru creşterea şanselor de succes ale afacerilor nou create şi este compus din trei aspecte, asupra cărora mă voi opri în continuare: capacitatea antreprenorilor de a stabili corect viziunea companiei, aceea de a asigura un management inteligent al numerarului şi atenţia specială pe care o acordă perfecţionării continue a talentului lor de relaţionare. Observ cu satisfacţie că, în ultimul timp, aceste aspecte îi preocupă pe managerii şi antreprenorii cu care lucrez.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO