Opinii

Opinie Sorin Pâslaru, Redactor-şef ZF: Parcă făceaţi băi termale, terenuri de golf, 100.000 de locuinţe pentru tineri, 25.000 de case pentru profesori în comune. Acum desfiinţaţi judeţele?

Parcă făceaţi băi termale, terenuri de golf, 100.000 de locuinţe pentru tineri, 25.000 de case pentru profesori în comune. Acum desfiinţaţi judeţele?

Autor: Sorin Pâslaru

15.06.2011, 20:23 6563

27 octombrie 2008. Preşedintele Traian Băsescu a insistat asuprafaptului că majorarea salariilor profesorilor cu 50% estesustenabilă, afirmând că "argumentul Ungaria", care a început săscadă economic după ce a majorat între 2002-2004 salariile înadministraţie cu 50-70%, nu poate fi invocat, deoarece situaţiaeconomică a celor două ţări este diferită. "România nu este însituaţia în care ni se tot prezintă Ungaria", a spus TraianBăsescu, explicând că ţara vecină a contractat credite comercialepentru a construi, "în parteneriat public-privat, autostrăzi, încondiţii de rating C". Şeful statului a explicat că "o parte dinbugetul Ungariei se duce, în prezent, către rambursarea acestorcredite", iar "România nu se află în această situaţie".

12 ianuarie 2009. Ministrulturismului Elena Udrea: "Bucureştiul stă pe un izvor de apă termalăşi fie se ştie acest lucru şi nu a fost valorificat, fie nu se ştiapână acum. România are o treime din izvoarele termale din Europa şicred că putem ajunge să fim una dintre primele destinaţii europeneîn turismul balnear".

16 ianuarie 2009. Premierul EmilBoc: "Proiectul de buget pentru 2009 va fi construit pe o creştereeconomică de 2,5%, faţă de 7,8% anul trecut, şi un deficit bugetarestimat în jurul a 2% din PIB".

16 ianuarie 2009. PreşedinteleTraian Băsescu: "Ultimul lucru pe care îl va face România va fi săse împrumute la FMI. Ştiu că această idee este controversată, darvom merge pe zonele practice. Economia României nu mai poate fiaşezată în matricea Fondului. Am depăşit marginile matricei pe careFondul le impune unei economii şi nu numai economiei, ci şisocietăţii. Putem coopera cu UE, cu Banca Mondială, cu BancaEuropeană de Investiţii.

24 iulie 2009. Preşedintele TraianBăsescu: "Ungaria a adoptat soluţia tăierii masive de salarii şi depensii. Nu sunt adeptul unei asemenea soluţii. Sigur, putem discutadespre reduceri de sporuri, dar în această perioadă nu sunt adeptulunei astfel de soluţii. Trebuie să încercăm, dacă putem, să trecemdecent de perioada de criză. Cea mai uşoară soluţie ar fi săreducem cheltuielile bugetare, dar atât timp cât există şi altesoluţii, cred că trebuie să evităm acest lucru. România nu trebuiesă fie «împovărată» de datorii la momentul ieşirii din criză şi lareluarea creşterii economice. România nu poate ieşi singură dincriză. Obiectivul Guvernului nu este ieşirea din criză, cidiminuarea efectelor acesteia. Un program de ieşire din criză ar fiatât de scump, încât nu merită, trebuie să adoptăm măsuri pentrudiminuarea efectelor crizei. Nu suntem nici SUA, niciGermania".

10 august 2009. Premierul EmilBoc: "Eu cred că deja în trimestrul IV al anului 2009 vom oprideclinul economic. Mă bazez pe semnalele pe care le am dineconomie, pe semnalele externe pe care le văd şi pe faptul cămăsurile pe care le-am luat, pe care foarte mulţi le-au criticat,încep să-şi arate roadele. Şi deja în 2010 putem vorbi de creştereeconomică, nu mare, dar vom putea vorbi de creştereeconomică".

5 ianuarie 2010. Ministruldezvoltării regionale şi turismului Elena Udrea a declarat că s-agândit la construirea unui teren de golf lângă Capitală, menţionândcă există deschidere din partea Primăriei Snagov să pună ladispoziţia acestui proiect terenul. "Este doar o idee, pe care amavut-o pornind de la faptul că foarte mulţi iubitori de golfpreferă să meargă în Ungaria şi Bulgaria să facă turism acolo", aexplicat Elena Udrea.

7 ianuarie 2010. Ministruldezvoltării regionale şi turismului Elena Udrea a declarat căintenţionează să construiască prin ANL, în următorii trei ani,aproximativ 100.000 de locuinţe pentru tineri. "Unul dintreobiectivele principale ale mandatului meu de ministru este ca înurmătorii trei ani să construiesc prin ANL locuinţe pentru ceiaproximativ 100.000 de tineri care s-au adresat în acest sensadministraţiilor publice locale", a spus Udrea.

9 iunie 2010. Ministruldezvoltării regionale şi turismului Elena Udrea a declarat căministerul pe care îl conduce ar putea prelua proiectul derealizare a Canalului Dunăre - Bucureşti, pe care să îl includă înStrategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. "Prin acestproiect urmărim legarea Capitalei la Dunăre, creând din Bucureşti ocapitală dunăreană", a declarat ministrul dezvoltării regionale şiturismului, care a precizat că ar fi şi alte consecinţe economiceale acestui proiect, "care datează de decenii".

22 februarie 2010. MinisterulDezvoltării Regionale şi Turismului vrea să construiască circa25.000 de locuinţe în mai multe comune din ţară pentru profesori,medici, preoţi, ingineri şi specialişti care vor să lucreze înmediu rural, a declarat ministrul de resort Elena Udrea. "Înfiecare comună va fi un complex rezidenţial cu zece case. Fiecareva avea o sută metri pătraţi. În total vor fi 25.000 de locuinţe,iar terenurile vor veni de la administraţiile locale", a spusUdrea. Ea a menţionat că fiecare comună din ţară va avea în mediezece astfel de locuinţe. "Dacă administraţia locală ne solicită,putem construi şi 12 case. Terenul va fi pus la dispoziţie deprimării, care vor decide şi modul în care vor fi distribuitelocuinţele de serviciu", a explicat Udrea. "Va fi o casă de tipunifamilial, iar fiecare casă va dispune de un teren în faţă, deaproximativ 500 metri pătraţi, care va putea fi folosit şi pentrualte activităţi, cum ar fi plantarea legumelor şi creştereaanimalelor", a spus Udrea. "În funcţie de soluţiile tehnice carevor fi folosite pentru fiecare zonă în parte, termenul definalizare a unei locuinţe va fi de şase luni. Cred că la finelelui 2011 vom putea avea gata toate cele 25.000 de locuinţe, numărulacestora însă depinde de cererea venită din partea consiliilorlocale."

Mulţumim pentru tot. Acum vreţi sădesfiinţaţi şi judeţele?

Sursa Ştirilor citate:Mediafax şi Ziarul Financiar

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO