Opinii

Opinie Eugen Dragnea: România, patria distrugerii şi a răfuielilor personale….

Opinie Eugen Dragnea: România, patria distrugerii şi a...

Autor: Eugen Dragnea

04.07.2012, 15:34 3020

Scandalul politic este azi la apogeul său din 1990 încoace. Societatea românească este mai divizată ca oricând. Dispreţul populaţiei faţă de Clasa Politică urcă spre maxim.

Şi asta după DOAR 22 de ani de Democraţie! După ce de abia ne obişnuisem cu exerciţiul democratic, după ce am facut atâtea sacrificii pentru a adera la NATO sau UE.

Cei care au reprezentat România pe durata acelor negocieri de aderare vorbeau de un "Contract" care să asigure prin aderare stabilitate, securitate, şi da, PROSPERITATE României şi românilor, pentru că astea sunt idealurile oricărui popor, si doar în slujba acestor idealuri poţi ca Lider să îţi călăuzeşte supuşii pe drumul uneori presărat cu multe greutăţi şi sacrificii al reformelor, al modernizării societăţii şi al tranziţiei spre o economie de piaţă şi o democraţie funcţională.

Asta a fost deci ceea ce ni s-a tot promis, de fiecare partid sau Preşedinte care s-au perindat pe la Putere din 1990 încoace.

Ce am primit de la cei care au condus, de fapt, România în ultimii 22 de ani?

Lista nu e prea lungă: mult scandal, disponibilizări, privatizări prin lichidare, majorări constante ale costului vieţii, creşterea alarmantă a numărului de pensionari şi a celor care fug din ţară, ca unică posibilitate de protecţie împotriva unui sistem care nu mai are grijă de oamenii care îl alcătuiesc.

Şi am primit mereu EXPLICAŢII, invariabil cum că aia dinainte au furat şi au prăduit tot, şi că de asta nu avem noi autostrăzi, spitale sau şcoli şi locuri de muncă. De asta ne pleacă tinerii unde văd cu ochii şi nu mai are cine să ridice ţara!

Cum arată la ora actuală aerul rarefiat de la vârful Politicii româneşti?

Liderul actual, Preşedintele Traian Băsescu este în plin process de a fi suspendat, cu o perspectivă clară de anchetare viitoare, care nici nu prea mai contează dacă va fi fondată sau politică, pentru că la starea actuală a naţiunii îşi va găsi multi adepţi.

Liderul Vechi, "prea-puternicul" Năstase, aşa cum îl numeau mulţi din adversarii săi politici, dintre care cel mai redutabil este chiar Traian Băsescu, zace pe un pat de penitenciar, condamnat pe baza unui proces mamut şi a unor dovezi discutabile, indirecte, process care are şanse să atragă noi sancţiuni României de la CEDO, privind justiţia.

Dar ţara, românul de rând, cum arată? Trist, fără speranţă, în mare parte pensionar resemnat cu traiul greu sau tânăr, dar cu singura speranţă de a pleca din România, pentru un trai mai bun.

Ce folos că "coruptul" Adrian Nastase e la Rahova, că "gaşca lui Traian Băsescu" se pregăteşte să iasă din Istorie pe uşa din dos, gonită de "noua gaşcă" care are ACUM sprijinul popular?

Ajută asta economia? Vom avea locuri de muncă mai multe de luna viitoare? Vor veni mai multi investitori?

Cine mai are credibilitate azi în România? Preşedintele şi vechea Putere PDL nu mai au demult, s-a văzut clar şi în Alegeri.

USL încă mai are ceva credibilitate, dar ATENŢIE că se poate risipi rapid, "ajutată" şi de acţiunile ţintite ale unor medii externe, care sigur nu doresc binele României, dar şi de implicarea în acest pur "jihad" Politic cu armele pe care le-a folosit cu măiestrie atâta timp şi fosta Putere.

Da, cine seamănă vânt, culege furtună…….DAR noi, românii ce vom face?

De ce trebuie noi, românii, cei care am dat votul nostrum umil, de încredere atâtor "găşti" şi "proiecte politice" după care vedem că noi nu am rămas decât cu eşecuri, dosare pentru talk-show-uri, costuri la întreţinere mai mari ca în Germania, multă ură şi divizare….

De 22 de ani în România Liderii tot distrug, tot dărâmă…..

Au dărâmat Comunismul, au avut mineri care au distrus sedii de partide, au distrus apoi industria construită prin înfometare, pe altarul eficienţei economice închipuite, la sfatul consultanţilor externi, am început să reclădim câte ceva după 2000, o spoială subţire şi fragilă de IMM-uri, dar acuzaţiile de corupţie asupra liderilor de atunci au stopat şi acel process incipient, şi iată că seminţele scandalului şi a luptei pentru Putere de atunci, dintre cei mai emblematici lideri ai României după 1990, ne explodează acum din nou în faţa, chiar ca membri UE şi NATO.

De construit, am construit ceva în 22 de ani?

Vreo 200 de km de autostradă cu vreo 10 mld de euro, răzleţi şi inutili, o mână de spitale private, şi muuulte multe clădiri de birouri, vile şi cartiere rezindenţiale în camp deschis, pentru o clasă mijlocie care nu mai are pentru cine să lucreze în România. Totul pe datorie. Pentru copiii copiilor nostri…..dacă or mai trăi în România.

Mie îmi pare că responsabili de aceste realităţi triste sunt doar o "mână" de oameni, cu orgolii şi structuri obscure în spate, care se "războiesc" în fel şi chip pentru Putere şi Bani, pe un "front" care se cheamă România, transformându-ne pe toţi între timp în "pagube colaterale".

Poate e momentul ca cineva să le spună că ne-am săturat. Măcar de-ar pleca toţi laMonte Carlo…

Eugen Dragnea, Absolvent MBA

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO