Opinii

Sluga perfectă

Sluga perfectă

Autor: Iulian Anghel

09.07.2018, 13:01 23797

PSD nu are nevoie de un candidat la preşedinţie şi nici de un preşedinte provenit din rândul propriului partid. Klaus Iohannis a dovedit azi că este o slugă perfectă.

Klaus Iohannis este îngerul din coteţul de găini căruia orice pesedist mucos poate să-i smulgă penele când are el chef. Iohannis se crede cocoş puternic, fără să ştie, asemenea cocoşilor puşi la îngrăşat, că destinul lui va lua sfârşit într-o oală.

Klaus Iohannis a citit, vreme de o lună, decizia Curţii Constituţionale prin care este obligat să o demită pe dna Kovesi, procurorul-şef anticorupţie. Am scris atunci că dl Iohannis nu trebuie să facă asta şi nu pentru că deciziile Curţii nu trebuie respectate, pentru că trebuie respectate.

Am crezut, la acea vreme, că nu el este preşedintele care să suporte oprobriul istoriei pentru calea spre dezastru pe care a pornit România. Am crezut că, suspendat fiind, va lăsa locul altuia, lui Tăriceanu, de pildă, să facă munca de călău.

Între timp, preşedintele şi-a anunaţat candiatura pentru un nou mandat. Râzând şi citind încă la decizia Curţii Constituţionale.

În loc să-şi trimită purtătorul de cuvânt să-i anunţe decizia de demitere a procurorului – şef anticorupţie, după îndelunga-i retragere în meditaţie, preşedintele ar fi făcut bine să iasă singur şi să-şi anunţe demisia. Şi să explice: Nu vreau să fiu eu borna care marchează întoarcerea la dezastru.

Este plină de slugi ţara asta. Dar PSD şi-a tras pe persoană juridică cea mai perfectă slugă dintre toate slugile posibile din ţara asta. Ar fi culmea, în aceste condiţii, ca PSD să-şi pună candidat la prezidenţiale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO