Politică

400.000 de doze, peste 2 milioane de euro aruncate. Vaccinul de la Cantacuzino cu o concentraţie de toxine de 35 de ori mai mare

400.000 de doze, peste 2 milioane de euro aruncate....

Autor: Pro TV

08.02.2014, 14:35 402

Vaccinul impotriva gripei produs de Institutul Cantacuzino ar putea, in fine, sa fie folosit, promite Ministrul Sanatatii. Dar cei care trebuie sa-l avizeze spun ca vaccinul e riscant. Oricum nu conteaza: in cateva zile vaccinul va fi depasit.

 

Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a lamurit soarta vaccinului anti-gripal romanesc. E vorba de cele 400.000 de doze produse de Institutul Cantacuzino in decembrie 2013, dar care aveau o mica problema: nu erau testate, deci nu puteau fi utilizate. Nu vor fi utilizate, dar nici la gunoi nu vor merge, ci vor ramane in stoc.

Desi ar trebui sa mearga la gunoi, dat fiind ca, potrivit Agentiei Nationale a Medicamentului vaccinul nici macar nu e in parametri. Mai precis, spune ANM, vaccinul contine “cantitati foarte mari de endotoxine, care face riscanta administrarea la om”. Pe de alta parte, Ministerul Sanatatii nici nu vrea sa arunce vaccinul, cu toate ca recunoaste ca, din testele facute pana acum rezulta ca „o componenta din cele 13 analizate a fost neconforma”. Asa ca Ministerul il va pastra pentru situatiile de pandemie.

 
 

 

Citiţi mai multe pe stirileprotv.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO