Politică

A început Convenţia care va arăta dacă Traian Băsescu mai are ceva de spus în România

A început Convenţia care va arăta dacă Traian...

Autor: Iulian Anghel

23.03.2013, 11:12 612

Partidul Democrat – Liberal (PDL) îşi alege astăzi preşedintele. Are de ales între Vasile Blaga şi Elena Udrea.

Monica Macovei care candidează, la rându-i, are puţine şanse în acest moment în care la Romexpo a început Convenţia PDL – forul suprem de conducere care alege preşedintele partidului.
 
Traian Băsescu este la Convenţie, iar discursul lui este aplaudat. Traian Băsescu o spijină pe Elena Udra – copilul său de suflet din politică.
 
PDL (fost PD) nu este o creaţie a lui Traian Băsescu, ci a lui Petre Roman. Dar sub Traian Băsescu, PD a gustat din mierea zeilor – puterea de a conduce destinele celorlalţi. Criza şi infatuarea liderilor acestui partid au dus PDL aproape de distrugere. Nu e nimic nou – un mare partid, PNŢCD a dispărut din scenă, iar PSD a trebuit să aştepte opt ani în opoziţie până a avea din nou un prim-ministru, deşi a fost, în toate aceste vremuri, partidul care la urne a adunat cele mai multe voturi.
 
Traian Băsescu a dus PDL pe culmi doar visate de Petre Roman.  În bună măsură l-a şi dus la pieire.
“Am venit aici cu dragoste. Am vent cu sufletul la voi, ceea ce nu mă va împiedica să vă vorbescu din calitate de preşedinte al României” - aşa şi-a inceput preşedintele discursul. Nu susţin pe nimeni, spune el.
 
Nimic mai fals. Preşedintele a susţinut-o Elena Udrea şi il detestă pe Vasile Blaga. Preşedintele vorbeşte despre tineri, viitor, respectarea instituţiilor statului şi locuri de muncă. E un discurs bun, dar stupit – ca de pildă “Guvernul Boc a absorbit cele mai multe fonduri europene”.
În fond, întâlnirea de azi a PDL va arăta dacă Băsescu mai are un cuvânt de spus în propriul partid, după ce, în ultimele luni, votul popular i-a arătat că are din ce în ce mai puţin de spus în propria-i ţară.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO