Politică

Ajutor umanitar în valoare de peste 16 milioane de lei pentru Moldova, aprobat de Guvern

Ajutor umanitar în valoare de peste 16 milioane de lei...

Autor: Gabriel Pecheanu

18.02.2016, 16:34 338

''Guvernul a decis acordarea unui ajutor umanitar Republicii Moldova printr-o hotărâre de guvern. Ajutorul este în valoare de 16,69 milioane lei şi constă în alimente de bază – făină, zahăr, mălai, paste făinoase, conserve de carne, dar şi păcură pentru încălzit'', a declarant Dan Suciu, purtător de cuvânt al Executivului.

El a precizat că produsele vor fi scoase din rezerva naţională de stat. Transportul alimentelor va fi făcut cu maşinile Rezervei naţionale de stat, iar pentru păcură este nevoie de o alocare suplimentară în valoare de 3,13 milioane lei, bani din fondul de rezervă bugetară pentru a suplimenta bugetul MAI, care va coordona acest transport.

''Este un ajutor umanitar cu titlu gratuit pe care Guvernul României l-a promis Republicii Moldova şi care tine cont de necesităţile locale, de necesităţi din anumite sate şi oraşe din Republica Moldova care trec printr-o perioadă dificilă'', a mai spus Dan Suciu.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, la sfârşitul lunii ianuarie, după întâlnirea cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, că România condiţionează acordarea primei tranşe din acordul de asistenţă financiară rambursabilă de un set de măsuri concrete de reformă pe care Guvernul de la Chişinău trebuie să le ia.

În prima fază însă, România a promis să acorde Republicii Moldova un sprijin de urgenţă pentru cetăţenii cei mai nevoiaşi, constând în principal în produse de primă necesitate, spunea Cioloş cu acea ocazie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO