Politică

Alegeri parlamentare 2012: Bătăliile electorale, faza pe conturi bancare

Alegeri parlamentare 2012: Bătăliile electorale, faza pe conturi bancare

Autor: Anca SIMINA

15.11.2012, 14:53 1267

Cu gândul la campanie, candidaţii au rărit-o cu investiţiile, plasându-şi, în schimb, banii în conturi. Unii şi-au lichidat acţiunile să intre curaţi în politică, fără afacerile cu statul agăţate de numele de candidat. E cazul lui Sebastian Ghiţă. Alţii şi-au vândut, în an electoral, terenuri, acţiuni sau apartamente bine cotate pe piaţă. Aşa au procedat Elena Udrea, Sorin Roşca Stănescu, Gigi Neţoiu.

Cu toate că bugetele reale depăşesc, în practică şi de două sau de trei ori pragul maximum de 50.000 de euro prevăzut de lege, mulţi dintre cei împinşi de partide în colegii eligibile au şi banii necesari să-şi acopere singuri campania. Gândul i-a pus faţă în faţă pe candidaţii care, pe lângă procente, îşi măsoară până pe 9 decembrie şi puterea financiară.

Chiar dacă marile confruntări în faza pe conturi bancare sunt, de regulă, inegale, există şi contracandidaţi care intră în campanie aproape umăr la umăr. Citiţi mai mult despre bătălia conturilor bancare de la alegerile parlamentare pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO