Politică

Ambasadorul Franţei la Bucureşti reacţionează: Rezilierea contractului cu Colas pentru autostrada Cernavodă - Medgidia, profund nedreaptă

Ambasadorul Franţei la Bucureşti reacţionează: Rezilierea contractului cu Colas pentru Cernavodă - Medgidia, profund nedreaptă

Autor: Iulian Anghel

11.07.2011, 17:03 2480

Decizia Ministerului Transporturilor de arezilia contractul cu gigantul francez Colas pentru realizareatronsonului din Autostrada Soarelui Cernavodă- Medgidia (20 km. cuo valoare de 224 mil. euro) a fost nedreaptă, iar reprezentanţiicompanii au argumente multe şi puternice pentru a susţine o astfelde idee, afirmă ambasadorul Franţei la Bucureşti, HenriPaul.

"Eu nu sunt purtătorul de cuvânt alcompaniei, dar ei au multe argumente şi din punctul nostru devedere decizia Guvernului a fost nedreaptă. Colas este un jucătormondial nu construieşte doar aici (în România - n.n.)" spuneambasadorul într-un interviu pentru Ziarul Financiar care va apăreaîn ediţia tipărită de joi.

Potrivit diplomatului francez, acesta este uncaz pe care îl cunoaşte, în care o companie franceză estenedreptăţită, ceea ce nu înseamnă că nu pot exista şi altecazuri.

Presupusa neînţelegere dintre preşedinteleTraian Băsescu şi şeful statului francez Nicolas Sarkozy a fostspeculată atât de presa de la Bucureşti cât şi de cea de la Paris.Cotidianul francez Le Monde a susţinut, recent, că o serie decompanii franceze plătesc preţul neînţelegerilor politice.Dimpotrivă, spune ambasadorul, relaţiile politice sunt foarte bune,cei doi preşedinţi se întâlnesc des, într-o atmosferă de perfectăarmonie.

Compania Naţională de Autostrăzi şi DrumuriNaţionale (CNADNR), în subordinea Ministerului Transporturilor areziliat în aprilie un contract major cu Colas de 224 mil. europentru întârzierea lucrărilor de execuţie a tronsonului autostrăziiamintite - după cum a susţinut ministrul de resort, AncaBoagiu.

"Este momentul în care trebuie să seînţeleagă, odată pentru totdeauna, că România nu este ţara nimănui.Nu este loc în care constructorii au libertatea să nu îşi onorezeobligaţiile, bazându-se pe o clemenţă dusă până la infinit dinpartea autorităţilor", a justificat Boagiu gestul de a reziliacontractul cu puternica companie franceză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO