Politică

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti: Paşii făcuţi din România în materie de transparenţă sunt în direcţia cea bună

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti: Paşii făcuţi...

Autor: Ana Maria Lazăr

09.03.2016, 16:02 64

"Considerăm că paşii făcuţi de România sunt în direcţia cea bună, datorită noilor tehnologii digitale. Primul-ministru Cioloş a lansat de curând platforma online maisimplu.gov.ro prin care cetăţenii sunt consultaţi cu privire la modurile de a elimina birocraţia administrativă. În primele zile au fost primite peste 2000 de mesaje pentru spijinirea Comisiei de tăiat hârtii", a declarat diplomatul, la o conferinţă.

Brummell a dat asigurări că ambasada va continua să sprijine România în acest domeniu şi şi-a expriat speranţă că vor urma şi alte iniţiative similare Comisiei de tăiat hârtii.

"Ambasada britanică va continua să sprijine eforturile României în direcţia transparenţei şi a datelor deschise. Această susţinere face parte din cooperarea bilaterală pentru reformarea sectorului public în spiritul transparenţei. Sperăm că aceste iniţiative nu vor fi singulare şi că vor stimula mai multă creativitate şi inovare", a spus ambasadorul.

De asemenea, Paul Brummel a menţionat în discursul său despre apartenenţa României la Open Government Partenership (OGP) şi că ţara noastră a muncit mult şi continuă să depună eforturi în acest sens.

"Astăzi vom vorbi mai mult despre Open Government Partnership sau prescurtat OGP. Este vorba de un efort internaţional şi toate statele care s-au raliat în spatele acestor principii trebuie să fie mândre de efortul lor comun. Ştim că România a muncit mult, şi continuă să depună eforturi pentru implementarea angajamentelor luate. În plus, sper că noul Plan de Acţiune va cuprinde măsuri de stimulare a unui interes cât mai larg faţă de procesul OGP. Sunt sigur că acesta va fi benefic pentru România!", a declarat Brummell.

Dean Thompson, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, a declarat în timpul conferinţei că Ambasada americană este impresionată de efortul făcut de România pe tema transparentizării. "Suntem foarte impresionaţi de progresul pe care l-a făcut România pe tema OGP. (...) În 2015 am făcut nişte rezultate foarte bune", a spus Thompson.

De asemenea, oficialul american a spus că România poate stabili standarde în regiune pe această temă. "I-am urat României bun venit la International Steering Committee (Comitetul de coodonare internaţională – n.r.) al OGP şi suntem sigur că România poate stabili standarde pe tema eforturilor OGP ridicate în regiune", a declarat Dean Thompson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO