Politică

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brumell: Un an în care relaţiile bilaterale dintre Marea Britanie şi România sunt foarte adânci

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brumell:...

Autor: Cătălin Legănel

29.07.2017, 20:28 139

Paul Brumell a venit la Constanţa, sâmbătă, la vizita distrugătorului britanic „HMS Duncan” şi a fregatei turceşti „TCG Yildirim”, care fac parte din Gruparea navală permanentă NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group). El a amintit cu această ocazie că mii de soldaţi britanici au participat la exerciţii în România, fiind un moment important pentru relaţiile bilaterale dintre Marea Britanie şi România.

„Este un eveniment foarte important. Reprezintă un an în care relaţiile bilaterale dintre Marea Britanie şi România sunt foarte adânci, mai mult decât am făcut în anii precedenţi. Reprezintă dezvoltarea relaţiilor bilaterale de apărare între Marea Britanie şi România. Mii de soldaţi britanici au făcut parte în acest an din exerciţii, aici în România, inclusiv exerciţiul NATO Noble Jump la Centrul de la Cincu. Şi în ceea ce priveşte aerul, chiar astăzi avem patru avioane Typhoon din Royal Air Force din Marea Britanie, care împreună cu colegii români participă la misiuni de poliţie aeriană . (…) Şi nu este prima dată când HMS Duncan a sosit aici la Constanţa. Am avut plăcere de a fi aici în 2015 pentru a vizita Duncan şi avem un căpitan nou”, a precizat ambasadorul britanic.

În perioada 29 iulie-1 august, distrugătorul britanic „HMS Duncan” (D37) şi fregata turcescă „TCG Yildirim”, care fac parte din Gruparea navală permanentă NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), vin în Portul Constanţa.

Din gruparea navală NATO, care operează în Marea Neagră în perioada 13 iulie – 01 august, mai face parte şi fregata ”Regele Ferdinand”.

„Cele trei nave militare au desfăşurat misiuni specifice de supraveghere a traficului maritim, precum şi antrenamente comune de luptă împotriva ameninţărilor aeriene, subacvatice şi de suprafaţă. Pe parcursul escalei în portul Constanţa, sunt prevăzute vizite la Comandamentul Flotei şi la autorităţile publice locale constănţene, la Muzeul Marinei Române, precum şi activităţi sportive cu militari din Forţele Navale", transmit militarii.

HMS "Duncan” face parte din clasa 45 a distrugătoarelor deţinute de Marea Britanie. Acesta este una dintre cele mai noi şi mai moderne nave de luptă şi a intrat în serviciul Marinei Regale britanice în anul 2013. Are o lungime de 152,4

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO