Angela Merkel: Frontierele externe ale UE trebuie securizate, pentru menţinerea Spaţiului Schengen

6 feb 2016 Autor: Mihai Draghici - Mediafax

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, solicită măsuri suplimentare de securizare a frontierelor externe ale Uniunii Europene, explicând că acest lucru este necesar pentru menţinerea zonei de liberă-circulaţie Schengen.

"Trebuie să protejăm frontierele externe ale Uniunii Europene, pentru că vrem menţinerea Spaţiului Schengen", a afirmat Merkel sâmbătă dimineaţă, conform site-ului agenţiei Reuters.

"Un eşec în securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene ar afecta libera circulaţie a persoanelor, baza performanţelor economice pentru Uniunea Europeană", a adăugat cancelarul Germaniei.

Angela Merkel, criticată dur pentru toleranţa faţă de venirea imigranţilor extracomunitari în Germania şi în Uniunea Europeană, se confruntă cu scăderea dramatică a popularităţii. Cancelarul german se va deplasa luni în Turcia, pentru a discuta cu premierul Ahmet Davutoglu despre soluţii pentru limitarea numărului imigranţilor clandestini.

Comisia Europeană a avertizat recent Grecia că riscă excluderea din Spaţiul Schengen dacă nu va remedia până în luna mai "deficienţele grave" în securizarea frontierei externe a Uniunii Europene.

 
Cuvinte cheie:
GERMANIA
, UE/SCHENGEN
, IMIGRANTI
, angela merkel
, frontiere
, spatiul schengen
, mentinere
, spatiu
, uniunea europeana
, europene
, circulatie
, turcia
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide