Politică

Antonescu: Cerem demisia premierului. Dacă nu o va face, rămânem în opoziţie

Antonescu: Cerem demisia premierului. Dacă nu o va face,...

Autor: Cristian Fierbinţeanu

25.02.2014, 22:14 254

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că formaţiunea sa cere demisia premierului Victor Ponta, menţionând că dacă preşedintele PSD nu va demisiona din fruntea Guvernului, atunci liberalii vor rămâne în opoziţie.

Crin Antonescu a declarat că PNL cere demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier în condiţiile în care acesta a primit mandatul şi apoi învestitura ca prim-ministru în fruntea unui guvern al USL din care şi liberalii făceau parte, în urma unui vot al românilor "copleşitor majoritar", cu un program politic la care şi liberalii au avut contribuţia lor.

"Reacţia firească a lui Victor Ponta, în condiţiile în care aproape jumătate din membrii Guvernului erau liberali, o reacţie uzuală într-o democraţie ar trebui să fie demisia domniei sale. S-ar face consultări la Cotroceni, dar asta nu este problema noastră, iar apoi, pe criterii de majoritate parlamentară, Ponta ar avea şansa să obţină un nou mandat", a afirmat Antonescu.

Liderul liberal a adăugat că, "probabil, nu o va face", pentru că a anunţat public acest lucru.

"Atunci PNL va rămâne în opoziţie. (...). Cetăţenii României trebuie să ştie că suntem gata să participăm la orice formulă guvernamentală, nu fugim de această responsabilitate", a mai spus Crin Antonescu.

Liderii PNL au adoptat, marţi seară, o rezoluţie privind ieşirea liberalilor de la guvernare. Rezoluţia prevede ieşirea de la guvernare, demisia în bloc a miniştrilor PNL şi a secretarilor de stat, solicitarea demisiei premierului Victor Ponta şi poziţia parlamentarilor liberali la momentul votului asupra noului Guvern Ponta.

De asemenea, în rezoluţie se constantă, potrivit surselor, încetarea existenţei USL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO