Politică

ASF susţine că preşedintele şi premierul ştiau instituţional de salariile din această instituţie

ASF susţine că preşedintele şi premierul ştiau...

Autor: Cristian Hostiuc

21.02.2014, 18:16 364

Autoritatea de Supraveghere Financiară spune că a luat act de decizia DNA de a extinde urmărirea penală faţă de Dan Radu Ruşanu, preşedintele ASF.

„Precizăm că nu interpretăm şi nu comentăm în vreun fel demersul DNA”, a menţionat ASF

ASF susţine că preşedintele României sau primul ministru ştiau de salariile din această instituţie pentru că sunt „beneficiari legali ai acestor informaţii şi ar fi trebuit să le deţină inclusiv înainte de relevarea lor în presă”.

„Instituţional, nimeni nu poate pretinde că a aflat din presă nivelul salariilor din ASF din februarie 2014”, susţine autoritatea printr-o declaraţie făcută vineri la ora 18.

ASF spune că transmiterea către presă a salariilor din cadrul instituţiei face parte din presiunea publică pe care au dorit-o cei care ar fi preferat ca ASF să nu constate neregulile din piaţa asigurărilor.

ASF, prin declaraţia făcută, încearcă să facă o legătură între decizia pe care a luat-o în privinţa societăţii de asigurări Astra şi declaraţiile preşedintelui Băsescu sau a altor informaţii apărute în presă.

Miercuri seară, preşedintele Traian Băsescu a cerut public ca membrii ASF să-şi dea demisia întrucât sunt incompetenţi iar în acea instituţie este „o cloacă”.

Vedeţi aici comunicatul ASF de vineri seară

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO