Politică

Ataşaţii economici de la Ministerul Economiei trebuie să treacă la Ministerul de Externe

Autor: Iulian Anghel

31.08.2011, 16:26 134

Ministrul român de externe Teodor Baconschi a cerut în prezenţa premierului Emil Boc, la reuniunea anuală a diplomaţiei române, o clarificare în privinţa consilierilor economic de pe lâgă ambasade care acum sunt în subordinea Ministerului Economiei, el sugerând trecerea acestora la Ministerul de Externe.

De asemenea, ministrul a cerut ca, într-un orizont de timp nu prea îndepărtat, să reînceapă angajările la MAE plângându-se, în acest context, de lipsa personalului care se va acutiza pe măsură, spune el, ce se apropie data la care România va exercita preşedinţia rotativă a UE, în 2019.

"Ministerul Economiei să decidă odată dacă reţeaua de consilieri economici rămâne la ei sau trece la Ministerul de Externe pentru că este nevoie rapid de mai mulţi oameni, poate dintr-o nouă generaţie, şi totodată de o restructurare a sistemului în care funcţionează reprezentarea intereselor noastre comerciale globale".

Într-un interviu pentru ZF, Baconschi a spus, recent, că trecerea ataşaţilor comerciali la MAE ar asigura o mai bună coordonare pentru că acum ataşatul comercial are cu şeful unei reprezentanţe diplomatice relaţii care ţin de protocol şi nu relaţii de coordonare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO