Politică

Avocat: Bogdan Olteanu îşi dă luni demisia din funcţia de viceguvernator al BNR

Avocat: Bogdan Olteanu îşi dă luni demisia din...

Autor: Mediafax

29.07.2016, 18:12 1925

Avocatul a spus că clientul său a luat această decizie pentru că nu vrea ca imaginea Băncii Naţionale să fie afectată de cazul penal în care este implicat.

Este prima dată când un membru al conducerii BNR îşi dă demisia în acest mod. De-a lungul celor 26 de ani, după Revoluţie, numai un singur viceguvernator şi-a mai dat demisia, respectiv Vlad Soare, în 1998-1999, pentru a prelua conducerea Bancorex

Gurghiu a spus că este "de necontestat" că viceguvernatorul BNR s-a întâlnit cu Sorin Ovidiu Vântu, dar că Bogdan Olteanu nu a primit nicio sumă de bani.

DNA a cerut arestarea lui Bogdan Olteanu, la acestă oră instanţa fiind în pronunţare.

Bogdan Olteanu a fost reţinut joi noaptea, după mai multe ore de audieri, fiind acuzat de trafic de influenţă.

Vineri, la ora 15.00, a început şedinţa de judecată în urma căreia judecătorii vor decide dacă viceguvernatorul BNR va fi arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia va fi executorie însă nu şi definitivă.

Potrivit procurorilor, Olteanu ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru efectuarea de demersuri pe lângă membrii Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO