Politică

Băsescu: Acţiunea de salvare din Apuseni nu a fost coordonată în conformitate cu reglementările

Băsescu: Acţiunea de salvare din Apuseni nu a fost...

Autor: Valentina Postelnicu

02.02.2014, 18:35 207

"Acţiunea din Apuseni nu a fost coordonată în conformitate cu reglementările în vigoare şi de aceea a fost un eşesc, aşa cum a definit-o şi premierul", a spus Băsescu.

El a spus că a coordonat acţiuni care aveau legătură cu securitatea naţională, iar principala diferenţă a fost coordonarea.

Băsescu a mai spus că s-a încercat, eronat, acreditarea ideei că instituţiile statului nu pot gestiona situaţii de urgenţă.

Potrivit lui Băsescu, când se face o coordonare instituţională, instituţiile statului sunt capabile să facă faţă unei misiuni de salvare.

"Dacă s-ar fi lucrat instituţional, şi la Ministerul de Interne s-ar fi constituit comandamentul, dacă se puneau la un loc toate informaţiile, localizarea (avionului - n.r.) se putea restrânge la un loc foarte mic", a spus Băsescu.

Potrivit acestuia, comandamentele, din păcate, nu s-au constituit nici la Ministerul de Interne, nici la Ministerul Transporturilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO