Politică

Băsescu: Apăr justiţia până la capăt de influenţa politicului, voi fi preşedinte până în ultima zi

Băsescu: Apăr justiţia până la capăt de influenţa...

Autor: Valentina Postelnicu

08.11.2013, 20:24 290

El a apreciat acţiunea lui Sorin Roşca Stănescu, prin care l-a acuzat pe şeful statului de spălare de bani, drept "neinspirată".

"Să ai asemenea ghinion încât să vrei să îl implici pe preşedinte, în mod fals, într-o activitate de spălare de bani cu firme despre care preşedintele ştia foarte bine cu ce s-au ocupat este un adevărat ghinion. Asta explică şi reacţia pripită de aseară a lui Sorin Ovidiu Vîntu, pentru că el este parte a acestei manopere", a mai comentat Traian Băsescu.

Preşedintele a arătat că lansarea către Poliţie, cu sprijinul fundaţiei lui Dan Voiculescu, a acelor documente, în luna februarie, a avut rolul "de a pune procurorii şi ofiţerii anchetatori pe drumuri greşite, să caute prin SUA (...) în speranţa că dosarul va fi atât de mult întârziat încât o să se îndeplinească şi dorinţa mare a domnului Ponta, Crin Antonescu şi Dan Voiculescu, şi Vîntu, să mi se termine odată mandatul şi să poată pune sub control ce se întâmplă pe la Parchete".

"Eu le înţeleg această dorinţă, dar vreau să îi avertizez că voi fi preşedinte până în ultima zi a mandatului meu şi voi proteja justiţia, procurori şi judecători, de influenţa politicului, până la capăt. Aici nu va exista un pas înapoi în ceea ce mă priveşte şi îi avertizez că sunt foarte hotărât", a spus Traian Băsescu.

El a adăugat că, fie că e vorba de Dan Voiculescu, de Sorin Ovidiu Vîntu, de Sorin Roşca Stănescu, de Victor Ponta, de Crin Antonescu, este bine "să nu aibă nicio speranţă" că în ultimele 12, 13 luni ale mandatului va fi mai puţin vigilent în a apăra justiţia în ansamblul ei de interferenţa politicului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO