Politică

Băsescu: Curtea Constituţională nu a protejat procesul de revizuire a Constituţiei

Băsescu: Curtea Constituţională nu a protejat procesul...

Autor: Cristian Fierbinteanu

05.07.2013, 10:53 239

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Digi 24, răspuzând unei întrebări legate de decizia CC privind Legea referendumului, că nu înţelege termenul de "un an" fixat de această instituţie, precizând că acesta este "greşit fixat".

"Curtea Constituţională nu a protejat procesul de revizuire a Constituţiei, care a început deja", a spus Băsescu, menţionând că nu vrea să se înţeleagă că ar critica Curtea Constituţională.

El a subliniat că nu înţelege termenul de "un an" din decizia Curţii.

"Nu înţeleg termenul «un an», nu are niciun Dumnezeu. Înţeleg de ce au dat un termen, dar cred că e greşit fixat", a spus şeful statului.

Traian Băsescu a adăugat că cei din Comisia de la Veneţia spun că după ce este declanşată o procedură nu se schimbă regula jocului.

"Legea referendumului trebuie să intre în vigoare nu la un an, ci după epuizarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei", a spus Traian Băsescu.

Şeful statului a adăugat că această decizie nu protejată revizuirea Constituţiei.

"Aşa, nu a făcut nimic, nu a protejat procesul. Procesul de revizuire a Constituţiei era început, acum, domnii din gaşcă o să aştepte să treacă un an după care, cu 30% vor trece o Constituţie care a fost votată cu 50%", a mai spus Băsescu.

Modificarea Legii referendumului prin care se reduce la 30% pragul la referendum este constituţională în măsura în care nu se aplică referendumurilor organizate în decurs de un an de la data intrării în vigoare a legii, a decis, în 26 iunie, Curtea Constituţională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO