Politică

Băsescu, despre gafa cu Ziua Imnului: E inadmisibil, responsabilii vor răspunde cu 10% din salariu

Băsescu, despre gafa cu Ziua Imnului: E inadmisibil,...

Autor: Cristian Fierbinteanu

29.06.2013, 17:09 1489

"Este inadmisibil şi vor răspunde cu 10% din salariu", a spus Băsescu. El nu a precizat cine va răspunde.

Preşedintele a participat, la Vila Lac 1, la o întâlnire cu liderii judeţeni ai Fundaţiei Mişcarea Populară, după care a făcut o declaraţie de presă.

Preşedintele Băsescu a transmis, sâmbătă, un mesaj de Ziua Imnului, deşi aceasta este sărbătorită, potrivit unei legi din 1998, la 29 iulie: "Ziua de 29 iunie, când toţi românii sărbătoresc Imnul Naţional, ne oferă un bun prilej să înţelegem cât de important este să fim uniţi în jurul valorilor noastre naţionale. Imnul Naţional, «Deşteaptă-te, române», născut în Zilele Revoluţiei de la 1848 şi cântat în momente grele pentru naţiunea noastră de către generaţiile care au făurit statul român, ne îndeamnă să înţelegem că la temelia unui stat puternic stă întotdeauna un popor solidar şi responsabil şi că, fără implicarea activă a tuturor cetăţenilor săi în viaţa societăţii, nu putem avea o ţară stabilă, prosperă şi demnă. În această zi de sărbătoare îi invit pe toţi românii să cinstească şi să onoreze cu sufletul deschis Imnul nostru Naţional, «Deşteaptă-te, române»!".

Prin Legea 99 din 26 mai 1998 pentru proclamarea Zilei Imnului Naţional al României, "se proclamă ziua de 29 iulie Ziua imnului naţional al României - Deşteaptă-te, române, simbol al unităţii Revoluţiei Române din anul 1848".

Mesajul a fost postat, sâmbătă dimineaţă, pe site-ul Preşedinţiei, într-un comunicat oficial, dar apoi a fost eliminat.

Ulterior, Preşedinţia a publicat o erată: "Dintr-o regretabilă eroare tehnică, meajul preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, cu ocazia Zilei Imnului Naţional a fost transmis sâmbătă, 29 iunie a.c. Menţionăm că, potrivit Legii nr. 99/1998 pentru proclamarea Zilei Imnului Naţional al României, această zi se sărbătoreşte în data de 29 iulie. Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri pricinuite".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO