Politică

Băsescu: Fac apel la Guvern, prioritatea majoră pentru România e un proiect de buget pe 2015

Băsescu: Fac apel la Guvern, prioritatea majoră pentru...

Autor: Valentina Postelnicu

20.11.2014, 08:10 516

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Cotroceni, că în spaţiul public sunt discuţii extrem de consistente legate de creşterea taxelor, menţionând că prioritatea majoră pentru România este un proiect de buget pe 2015 şi că face un apel către Guvern pe acest subiect.

Preşedintele a declarat că, dincolo de priorităţile pe care Parlamentul le-a exercitat în aceste zile, prioritatea majoră pentru România este un proiect de buget, pentru că atât companiile, firmele dar şi cetăţenii nu ştiu cum să îşi proiecteze anul 2015 în lipsa bugetului şi a informaţiei despre creşterea sau nu a taxelor.

"Fac un apel la Guvern, faptul că prim-ministrul nu e în Bucureşti nu e o scuză. Ministerele, împreună cu Ministerul de finanţe, pot pregăti şi pune la dispoziţia publicului proiectul de buget. În spaţiul public sunt discuţii extrem de consistente legate de creşterea taxelor, alocările bugetare, pentru investiţii pentru proiecte culturale, de mediu, sunt lucruri extrem de imprtante", a spus el.

"Cer în mod expres ca Guvernul să fie în măsură ca în cel mai scurt timp să prezinte proiectul de buget", a mai spus Traian Băsescu.

Potrivit preşedintelui, firmele nu îşi pot proiecta anul 2015 fără să aibă o imagine a bugetului şi a Codului Fiscal. "Fac apel la Guvern, inclusiv la viceprim-ministrul Gabriel Oprea, care gestionează zilele acestea problemele curente, aşa cum apare în Monitorul Oficial, la accelerarea procesului de pregătire a proiectului de buget pe 2015 şi punerea cât mai rapidă în dezbatere a acestui proiect", a mai spus şeful statului

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO