Politică

Băsescu: Finalizarea actualului acord cu FMI, BM şi CE mi se pare extrem de importantă pentru consolidarea credibilităţii României

Băsescu: Finalizarea actualului acord cu FMI, BM şi CE...

Autor: Andi Manciu

26.04.2013, 19:37 295

Preşedintele Băsescu a declarat, vineri, că finalizarea actualui acord cu FMI, BM şi CE este extrem de importantă pentru consolidarea credibilităţii României, el exprimându-se şi în favoarea încheierii unui nou acord pentru a accelera procesul de convergenţă, care să permită accesul în zona Euro.

Şeful statului a explicat că încheierea unui nou acord cu UE şi cu FMI trebuie să se facă nu pentru bani, ci pentru a accelera procesul de convergenţă, care să permită accesul în zona Euro.

"Finalizarea actualului acord cu FMI, BM şi CE mi se pare extrem de importantă pentru consolidarea credibilităţii României ca stat care nu mai este dispus să revină la împrumuturi pentru asigurarea salariilor şi pensiilor", a mai spus Traian Băsescu.

Preşedintele a declarat, de asemenea, că România are toate condiţiile să aibă o creştere economică de peste două procente în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO