Politică

Băsescu: I-am propus lui Ponta să introducă acciza în iunie, dacă nu se închide bugetul; n-a vrut

Băsescu: I-am propus lui Ponta să introducă acciza în...

Autor: Valentina Postelnicu

05.12.2013, 18:38 147

"I-am propus premierului: nu introdu acciza de la 1 ianuarie şi, dacă nu se închide bugetul, introdu de la 1 iunie. Nu a acceptat", a relatat preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a adăugat că acest refuz i-a "confirmat" că premierul "doreşte banii pentru alegerile europarlamentare".

Preşedintele Băsescu a discutat, marţi, la Cotroceni, cu premierul Ponta, la întâlnire fiind prezenţi miniştrii Chiţoiu şi Voinea, precum şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Şeful statului a afirmat, în declaraţia de presă susţinută după întâlnirea de la Palatul Cotroceni, că punctul de vedere al lui Victor Ponta a rămas "inflexibil", respectiv că va fi introdusă taxa suplimentară la combustibili.

Anterior afirmaţiei lui Băsescu, premierul Victor Ponta a declarat că preşedintele nu şi-a schimbat poziţia faţă de proiectul de buget, care a fost extrem de "inflexibilă", iar singura rugăminte a Guvernului a fost, în aceste condiţii, să nu tergiverseze excesiv de mult aprobarea bugetului.

Preşedintele va respinge Legea bugetului, o va retrimite Parlamentului şi ia în calcul, ulterior, şi sesizarea Curţii Constituţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO