Politică

Băsescu: Îi rog pe români să nu voteze niciun candidat despre care ştiu că are dosar penal

Băsescu: Îi rog pe români să nu voteze niciun candidat despre care ştiu că are dosar penal

Foto: Administratia Prezidentiala

Autor: Marius Fratila

04.12.2012, 09:58 486

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că îi roagă pe români să nu voteze niciun candidat despre care ştiu că are dosar penal, el transmiţând totodată liderilor USL să nu îşi imagineze că un ministru cu dosare penale va avea ocazia să depună jurământul în faţa sa.

Băsescu a spus că i-a văzut pe "cei doi lideri ai USL" grăbindu-se să împartă posturi în guvernul de după alegeri, avertizându-i însă "să nu vândă pielea ursului din pădure".

"Şi aş mai face o ultimă remarcă, legată de cei doi lideri ai USL. Am văzut că se grăbesc să împartă posturi. Să nu vândă pielea ursului din pădure, măcar să nu ia banii înainte, pentru că voi fi extrem de exigent cu privire la cei care au dosare penale, să nu-şi imagineze că un om, un ministru cu dosar penal, fie el trecut şi prin Parlament, va avea ocazia să depună jurământul în faţa mea (...) Sper să ia avertismentul în seamă cei care deja anunţă numiri de oameni care au dosare penale în instanţă", a afirmat Băsescu.

Ulterior, întrebat de jurnalişti dacă are informaţii despre faptul că liderii USL ar lua bani pentru distribuirea posturilor din viitorul guvern, Băsescu a precizat că afirmaţia sa trebuie luată ca "o glumă".

De asemenea, preşedintele a spus că îi roagă pe români să nu voteze un candidat despre care ştiu că au dosar penal.

"Indiferent cât de frumos le vorbeşte un candidat, indiferent că e de la USL, că e de la ARD, dacă ştiu din presa locală sau de la televizor că are un dosar penal, îi rog să nu îl voteze!", a spus Băsescu, într-o conferinţă de presă.

El a opinat că "singurul reper care ne poate credibiliza este votul din 9 decembrie". "Mi-aş dori mult ca românii să le demonstreze europenilor că ei nu tolerează suspiciunile de corupţie. Îi rog să nu voteze niciun candidat, indiferent al cui este, despre care ştiu că are dosar penal. Dacă au dubii, în această săptămână de campanie îl pot întreba, sau se pot interesa la instituţiile statului. Dar ar fi un mesaj extraordinar că românii nu tolerează corupţia şi românii nu sunt neapărat egali cu clasa politică. Înţelepciunea românilor care merg la vot este deasupra înţelepciunii reduse pe care au arătat-o parlamentarii legat de cazurile de corupţie", a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO