Politică

Fostul preşedinte Traian Băsescu îi aruncă mănuşa lui Liviu Dragnea: Ce zici, ai curaj?

Fostul preşedinte Traian Băsescu îi aruncă mănuşa...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

18.11.2017, 16:09 893

”Acum 21 de ani, nimic despre prezumţia de nevinovăţie. Ce zici Dragnea, ai curaj să repeţi şi tu acest discurs în plenul Camerei Deputaţilor?”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

El a publicat şi fragmente din discursul său din şedinţa Camerei Deputaţilor din 9 aprilie 1996, în timpul căreia şi-a anunţat demisia.

”În calitate de om politic al opoziţiei, nu am dreptul să las actualului Guvern şansa de a justifica nematerializarea acuzaţiilor false pe care mi le-a adus prin propria-mi imunitate parlamentară. În calitate de om politic responsabil, nu am dreptul să întreţin suspiciunea electoratului asupra probităţii mele, cu atât mai mult cu cât, adesea, mi-am afirmat nevinovăţia. În calitate de deputat de Vaslui, trebuie să dovedesc urmaşilor răzeşilor lui Ştefan cel Mare că, în septembrie 1992, au votat un om cinstit. În calitate de deputat, am obligaţia să contribui la apărarea prestigiului instituţiei supreme a democraţiei autohtone, Parlamentul României. (...) Pentru a proba că niciodată nu am făcut din imunitatea parlamentară o pavăză pentru ilegalităţi, cu deplină încredere în justiţie, dar şi în corectitudinea actelor mele din timpul guvernării, astăzi, 9 aprilie 1996, demisionez din Parlamentul României”, a spus Băsescu în 1996.

Traian Băsescu a demisionat din Parlament pe data de 9 aprilie 1996, dar a câştigat un nou mandat la alegerile legislative din acelaşi an, care s-au desfăşurat pe 3 noiembrie.

Luni DNA a anunţat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea Tel Drum în privinţa acordării de contracte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO