Politică

Băsescu îl va numi pe Darius Vâlcov ministru al Bugetului

Băsescu îl va numi pe Darius Vâlcov ministru al Bugetului

Autor: Mihai Campeanu

21.08.2014, 09:35 542

Întrebat cum evaluează propunerea PSD de numire a lui Darius Vâlcov la Ministerul Bugetului, Traian Băsescu a afirmat că este obligat de către Curtea Constituţională să emită decretul de numire.

„Traian Băsescu: ”Probabil săptămâna viitoare voi semna decretul de numire în funcţia de ministru al Bugetului pentru Darius Vâlcov” (Evenimentul Zilei)

Băsescu a fost întrebat la B1 Tv cum vede propunerea ca Darius Vâlcov să ocupe poziţia de ministru al Bugetului, pentru care premierul a solicitat aprobarea prin decret al preşedintelui.

El a răspuns că îl ştie pe Vâlcov de când acesta se afla în organizaţia de tineret a PD, când a propus ca acesta şi alţi tineri să candideze în alegeri.
"A fost un primar ales şi reales...în momentul de faţă nu am a face niciun comentariu. Curtea Constituţională mă obligă să emit decretul. Când îl voi emite, probabil luni, undeva săptămâna viitoare", a afirmat Băsescu.

El a menţionat că în cazul ministerului Culturii încă există un ministru în funcţie cu puteri depline, în persoana lui Kelemen Hunor, în cazul căruia nu a emis decretul de eliberare din funcţie, iar în cazul lui Liviu Voinea, actualul ministru al Bugetului, mandatul ca membru în conducerea BNR începe la 1 octombrie.

Senatorul PSD Darius Vâlcov, propus de premierul Victor Ponta pentru postul de ministru delegat pentru Buget, activează de doi ani în formaţiunea social-democrată, el fiind, anterior, vreme de 12 ani, membru marcant al PD, primar PD al municipiului Slatina în două mandate şi liderul PDL Olt.

El a fost propus de premierul Victor Ponta pentru postul de ministru delegat pentru Buget.

Iniţial, pentru această funcţie a fost propus deputatul PSD Claudiu Manda, preşedinte al PSD Dolj şi vicepreşedinte al comisiei de buget-finanţe, dar propunerea a fost respinsă de preşedintele Traian Băsescu, care a arătat că acesta nu este potrivit pentru funcţia de ministru al Bugetului, deoarece experienţa sa cea mai complexă este legată de funcţia de director la Casa studenţilor Craiova, unde singurul calcul economic e valoarea biletelor rupte.

Postul de ministru deleget pentru Buget, ocupat în prezent de Liviu Voinea, va fi vacantat deoarece Voinea urmează să ocupe un post de viceguvernator la Banca Naţională.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO