Politică

Băsescu: O măsură radicală acum ar fi ca Antonescu, Ponta, Zgonea să demisioneze imediat

Autor: Valentina Postelnicu

13.12.2013, 11:45 274

Şeful statului a spus, într-o emisiune la B1 TV, că, în acest moment, există pericolul ca România să fie dată exemplu şi a arătat că o măsură internă radicală ar fi dizolvarea Parlamentului.

"Eu nu pot face asta. Avem în schimb alta (măsură radicală - n.r.): Antonescu, Ponta, Zgonea sa demisioneze imediat. Avem soluţii politice de a ni se da o nouă şansă să rămânem un stat european civilizat", a afirmat Traian Băsescu.

Potrivit preşedintelui, "cei care au patronat politic acest atac la statul de drept trebuie să facă urgent un pas înapoi".

"Oricât l-am plimba pe Ponta, rămâne cu lovitura de stat din vară, cu plagiatul şi acum cu lovitura la justiţie. Poate să îşi cumpere zece avioane, va fi primit cu flori prin Africa (...) în Europa, America, Canada, va fi privit ca omul cu trei mari probleme - lovitura de stat, plagiatul şi lovitura la justiţie", a comentat şeful statului.

Băsescu a mai spus că avea obligaţia să spună care este soluţia pentru România acum, şi anume demisia celor implicaţi în acest scandal, adăugând că se pot menţine alianţa şi guvernarea, dar se pot schimba oamenii.

"Au şi alţi oameni decât nişte imaturi incapabili de a înţelege cum funcţionează statul de drept", a spus Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO