Politică

Băsescu: Obiectivele vizitei la Berlin - consolidarea relaţiei bilaterale şi acţiune comună în UE

Autor: Cristian Fierbinteanu - Mediafax

10.11.2011, 09:26 187

Preşedintele Traian Băsescu a delcarat, joi, la plecarea spre Berlin, unde face o vizită oficială, că obiectivele deplasării sunt consolidarea relaţiei bilaterale şi acţiunea comună în Uniunea Europeană.

Băsescu a precizat că va avea convorbiri oficiale cu preşedintele Republicii Federale Germania, Christian Wulff, cu cancelarul german Angela Merkel şi cu parlamentari germani.

El a spus că va participa şi la conferinţa economică "Germania şi România - parteneri în Europa", organizată la sediul Deutsche Bank din Berlin, şi va avea o întâlnire cu diaspora.

"Obiectivele vizitei la Berlin sunt două: consolidarea relaţiei bilaterale şi acţiune comună în Uniunea Europeană", a spus Băsescu.

El a menţionat că va oferi mai multe detalii în declaraţiile de presă care vor avea loc după întâlniri.

Preşedintele este însoţit la Berlin de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, şeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Eugen Tomac şi Secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO