Politică

Băsescu: Prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu este unul dintre artizanii "electo-ratei"

Băsescu: Prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu este...

Autor: Cristian Fierbinţeanu

17.02.2014, 11:47 950

Întrebat dacă Florin Georgescu a lucrat la o măsură cu caracter electoral, adică la "electorată", preşedintele a răspuns: "Da".

El a continuat: "Aceasta este teama mea. Se poate întâmpla o dată, dar nu aş vrea să se întâmple a doua oară şi a treia oară, să dea telefon premierul de la Palatul Victoria, la prim-viceguvernator, să spună: «Astăzi, băgaţi nişte lei pe piaţă, că am nevoie de inflaţie, că îmi fac bilanţul, şi mâine scoateţi-i. Astăzi, băgaţi nişte euro pe piaţă, că vreau să fie criză de lichiditate în lei». Nu vreau să ajungem la acest lucru".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că BNR trebuie "să părăsească imediat linia de a fi controlată de un guvern corupt", el acuzând Banca Naţională de implicare în măsurile privind "electorata", susţinute de premierul Victor Ponta în negocierile cu FMI.

BNR susţine că schema fiscală pentru restructurarea creditelor populaţiei, denumită de presă "Electorata", a fost concepută, iniţiată şi dezvoltată de ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, invocând ca semnificativ în acest sens un articol publicat de Voinea pe site-ul Financial Times.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO