Politică

Băsescu:Putin a coborât la nivelul unui propagandist. Domnule Iohannis, nicio reacţie la ameninţări?

Băsescu:Putin a coborât la nivelul unui propagandist....

Autor: Departamentul Politic

28.05.2016, 17:02 1221

"Vladimir Putin este un lider de care trebuie să ţii cont. Din păcate pentru prestigiul său, pe 27 mai, la Atena, a făcut o declaraţie care îl coboară la nivelul de simplu propagandist, afirmând, citez, <<dacă ieri în aceste zone din România oamenii pur si simplu nu ştiau ce înseamnă să fii în raza de acţiune, de astăzi suntem forţaţi să luăm anumite masuri pentru a ne asigura securitatea>>, adăugând că <<în aceeaţi situaţie se află şi Polonia>>, potrivit Reuters. Categoric este un mesaj pentru populaţie şi nu pentru oamenii politici avizaţi" a scris Băsescu, pe pagina personală de Facebook.

Fostul şef de stat mai spune că oamenii politici avizaţi ştiu foarte bine că obiective industriale strategice, aglomerări urbane sau obiective militare din România au devenit ţinte posibile pentru armata Federaţiei Ruse imediat după intrarea în NATO.

"Faptul că pe teritoriul României şi Poloniei se dezvoltă un sistem defensiv de apărare antirachetă pentru cele două ţări şi pentru spaţiul european nu este decât o reacţie de răspuns, o reacţie de apărare, o reacţie de descurajare a agresivităţii posibile a Federaţiei Ruse. Oare de ce o fi ţinut Vladimir Putin să coboare la nivelul unui propagandist care are ca obiectiv dezinformare românilor ? PS-Domnule Preşedinte Iohannis, Domnule Prim Ministru Cioloş, Domnule Ministru Comănescu, chiar nicio reacţie la ameninţările mincinoase ale lui Vladimir Putin?", a mai spus Băsescu.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat România şi Polonia că s-ar putea afla în raza de acţiune a rachetelor ruse, pe fondul găzduirii elementelor sistemului antirachetă american, considerat o ameninţare la adresa Moscovei, relatează Reuters.

Aflat în vizită în Grecia, Putin a reiterat avertismentul asupra sistemului antirachetă din România, acuzând că deşi Moscova a solicitat în nenumărate rânduri că va lua măsuri represive în caz contrar, Washingtonul şi aliaţii săi au ignorat aceste avertismente.

"Dacă ieri în acele zone din România oamenii nu ştiau pur şi simplu ce înseamnă să fie ţinte, atunci azi vor fi forţaţi să ia anumite măsuri pentru a-şi asigura securitatea", a declarat Putin vineri seară la o conferinţă de presă în Atena, alături de premierul grec Alexis Tsipras. "Va fi aceeaşi situaţie şi în cazul Poloniei", a avertizat liderul rus.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO