Politică

Băsescu: Vicepremierul Oprea poate demisiona spre a fi în actualul Guvern ministru de Interne

Băsescu: Vicepremierul Oprea poate demisiona spre a fi...

Autor: Eliana Radulescu

04.03.2014, 22:17 120

"Poate demisiona viceprim-ministrul spre a fi în actualul Guvern ministru de Interne, deci nu pe procedura generată de hotărâre. Am dat un exemplu ce se poate face. Sigur, premierul va decide ce va face", a menţionat Traian Băsescu.

Preşedintele a spus că, în oricare dintre situaţii, rămâne problema expirării mandatului ministrului de Interne.

"În cazul în care se dă un termen neconvenabil la CC ar accelera procesele şi am putea avea noul guvern foarte rapid. Dacă acest lucru se va întâmpla şi se va întâmpa ori aşteptarea pentru răspunsul CC şi decizia CC la sesizarea făcută astăzi de PDL şi PMP ori se va declanşa şi procedura pentru un nou program de guvernare care să acopere înţelegerile dintre partidele actualei coaliţii, deci, în oricare dintre situaţii, rămânem cu o problemă: expirarea mandatului interimar al ministrului de Interne", a spus el.

Băsescu a menţionat că a convenit cu premierul Victor Ponta care este soluţia în acest caz.

"Nu vă comunic neapărat soluţia, dar am convenit cu prim-ministrul care este soluţia ca să nu ajungem în această situaţie. Dacă mâine premierul va face solicitările pe care le-am convenit astăzi, cu siguranţă nu vom ieşi din termenul de interimat la Interne. Ce se va face vă va spune premierul, dar am discutat împreună o soluţie pentru problema Internelor, având în vedere că este un minister extrem de important", a arătat şeful statului.

Interimatul la Ministerul de Interne, asigurat de vicepremierul Gabriel Oprea, expriră în 8 martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO