Politică

Băsescu: Victor Ponta, un copilot care nu poate fi pilot de ţară, ca premier

Băsescu: Victor Ponta, un copilot care nu poate fi pilot de ţară, ca premier

Autor: Mediafax

15.03.2011, 09:13 51

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni,la TVR, că Victor Ponta este "un om care n-arecalităţi să conducă o maşină lungă de trei metri", fiind doarcopilot, şeful statului adăugând că liderul PSD nu are maturitateanecesară să fie prim-ministru în mandatul său în fruntea ţării.

"Sunt obligat de Constituţie să am consultări cu toate partideleşi le-aş avea dacă ar cădea Guvernul la moţiune. Dar domnulPonta este copilot la o maşină. Dânsul maiparticipă la raliuri şi are sponsori necunoscuţi, deşi se prezintăa fi un soi de fată mare, de Fecioara Maria. Cu sponsorii ăştianecunoscuţi a reuşit să ajungă copilot. El stă îndreapta conducătorului. Cum poţi să conduci ţara când la o maşinăeşti doar copilot? Deci un om care n-are calităţisă conducă o maşină lungă de trei metri. Estecopilot în maşina aia, nu-i dă nimeni volanul înmână. Poţi să-i dai ţara în mână? Deci nu cred că domnulPonta are maturitatea necesară săfie prim-ministru al României, nu în mandatul meu de preşedinte alRomâniei. Un preşedinte trebuie să fie responsabil când desemneazăun prim-ministru", a spus Băsescu la TVR.

El a pus sub semnul întrebării că Ponta arreuşi, în cazul unei noi recesiuni, să ia măsuri impopulare şi aadăugat că îl consideră un copilot care nu poate fi pilot deţară.

"Gândiţi-vă cum ar reacţiona Victor Ponta dacăsă spunem - ceea ce se întâmplă acum în lumea globală ne arată căse produce o revenire economică extremn de fragilă - dacă s-arproduce o reintrare a globului în recesiune. Cum ai lua cu unul caVictor Ponta măsuri impopulare, dar necesare, casă nu arunci ţara într-un haos? Deci nu-l văd capabil; de aşa ceva.Este un copilot care nu poate fi pilot de ţară. Nu poţi să-i daimanşa în mână", a comentat Băsescu. Citiţi mai multe declaraţii alepreşedintelui Traian Băsescu pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO