Politică

Binali Yildirim: Turcia va juca un rol mai activ în Siria, în următoarele şase luni

Binali Yildirim: Turcia va juca un rol mai activ în...

Autor: Mircea Olteanu

20.08.2016, 14:29 103

De asemenea, Yildirim a declarat că preşedintele sirian Bashar al-Assad ar putea avea un rol în conducerea interimară, însă nu trebuie să se implice în modelarea viitorului Siriei.

După mai bine de cinci ani de la început, conflictul din Siria a căpătat o dimensiune etnică tot mai pronunţată, grupările kurde confruntându-se în mod periodic cu rebelii majoritar arabi pentru controlul unor regiuni.

Turcia se teme că o consolidare a controlului kurd în nordul Siriei va încuraja mişcarea de insurgenţă kurdă din sudul Turciei.

"Este o situaţie nouă (...) Este clar că guvernul (sirian) a înţeles că structura pe care kurzii încearcă să o formeze în zona de nord (a Siriei) a început să devină o ameninţare şi pentru Siria," a declarat Yildirim, după ce avioane de luptă siriene au desfăşurat mai multe raiduri aeriene la Hassake împotriva kurzilor, relatează agenţia de ştiri AFP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO