Politică

Boc: Majorarea TVA a generat o creştere a veniturilor cu 25% comparativ cu media lunilor anterioare

Boc: Majorarea TVA a generat o creştere a veniturilor cu 25% comparativ cu media lunilor anterioare
08.09.2010, 11:08 37

Noua cotă de TVA a determinat, în prima lună după majorare, ocreştere a încasărilor la buget din această sursă cu 25% comparativcu media veniturilor din lunile anterioare, a anunţat, miercuri,premierul Emil Boc, citat de Mediafax.

"În privinţa majorării TVA, am observat că încasările în primalună de la implementarea TVA arată că veniturile din TVA sunt cu25% mai mari decât veniturile medii din lunile anterioare. Poatereprezenta un semnal pozitiv, dar trebuie să vedem cum evolueazălucrurile. Majorarea TVA de la 19 la 24% a însemnat o creşterepractic cu 26 de procente, încasările sunt cu 25% mai mari faţă demedia lunilor anterioare, deci suntem oarecum în grafic, dar lacapitolul colectare şi evaziune fiscală aş ruga să se aibă învedere că este o prioritate majoră", a spus Boc, în şedinţa demiercuri a Guvernului.

La prima rectificare bugetară din acest an, aprobată lajumătatea lunii august, Guvernul a estimat în scădere veniturile labugetul consolidat cu 3,4 miliarde lei, iar cheltuielile cu 714milioane lei. Cele mai mari diminuări de încasări au fost estimatela impozitul pe venit, accize şi impozitul pe profit, Executivulbazându-se pe resurse suplimentare din creşterea TVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO