Politică

Calculele lui Oprescu: Daca nu intru in turul doi, 80% din voturile mele merg la Basescu

02.11.2009, 23:10 18

Candidatul independent la Presedintie Sorin Oprescu a declaratieri ca in cazul in care nu va ajunge in turul doi, nu-si vaindemna electoratul sa voteze cu Mircea Geoana sau cu TraianBasescu.
El a adaugat ca, potrivit unor studii pe care le-a comandat, 80%din romani vor vota cu Traian Basescu in al doilea tur, in cazul incare l-ar sprijini pe candidatul PSD, Mircea Geoana. De asemenea,in cazul in care candidatul PNL Crin Antonescu l-ar sustine peGeoana in turul doi, atunci 15% din voturile electoratuluiliderului liberal s-ar duce spre Basescu. "In niciun caz nu voi davoturile nici lui Basescu, nici lui Geoana, dar voi merge la vot,pentru ca sunt primar. Daca as vrea sa-l sprijin pe Geoana, 80% dinelectoratul pe care am reusit si voi reusi sa-l fidelizez, conformanalizelor, pleaca la Basescu. La fel s-ar intampla si la CrinAntonescu. Daca el va recomanda electoratului lui sa-l voteze peGeoana, 15% din acesta tot la Basescu se duce", a afirmat SorinOprescu intr-un comunicat.
Candidatul PNL la prezidentiale, Crin Antonescu, a declarat lafinele saptamanii trecute ca are intentia de a negocia cu SorinOprescu o retragere a acestuia din cursa pentru prezidentiale sisprijinirea sa la prezidentiale, daca lucrurile decurg "intr-oanumita maniera catre finalul campaniei".
Oprescu a negat iesirea din cursa si a declarat ca ar negociaiesirea din cursa prezidentiala a lui Antonescu. "Retragerea cui?Da, sunt deschis la orice discutie legata de retragerea lui Crin",a declarat Oprescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO