Politică

Călin Popescu Tăriceanu, candidatul USD la şefia Senatului

 Călin Popescu Tăriceanu, candidatul USD la şefia...

Autor: Cristian Fierbinţeanu

10.03.2014, 12:42 693

Călin Popescu Tăriceanu a spus că a avut o discuţie cu liderii PSD PC, UNPR şi UDMR privind candidatura sa la preşedinţia Senatului.

"Am acceptat această propunere, care mă onorează şi care în acest fel am convingerea că avem posibilitatea de a merge înainte cu programul USL angajat în faţa cetăţenilor cu o majoritate zdrobitoare la alegerile parlamentare. Şi în acest fel sper să pot să-mi aduc o contribuţie importantă apărării intereselor lor şi angajamentelor pe care ni le-am luat", a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă se aşteaptă la un vot de blam din partea liberalilor, Tăriceanu a spus că se aşteaptă la un vot de susţine din partea unora dintre senatorii PNL.

Întrebat despre faptul că liderul PSD Liviu Dragnea a spus că Tăriceanu nu ar trebui susţinut de PSD pentru şefia Senatului, Tăriceanu a spus că nu doreşte să comenteze, precizând însă că el este senator independent.

Anterior, liderii PSD, PC, UNPR, UDMR s-au reunit în biroul Grupului PSD din Senat, pentru a discuta despre preşedinţia Senatului, la discuţii fiind prezent şi fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declara recent că varianta ca pentru preşedinţia Senatului să fie propus Călin Popescu Tăriceanu "nu este exclusă", menţionând totodată că singura decizie luată până acum este ca în această funcţie să fie un senator care a candidat pe listele USL.

Preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a declarat, duminică seară, că nu crede că PSD îl va susţine luni pe Călin Popescu Tăriceanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului, el arătând că va fi greu pentru PSD să îl susţină pe acesta la prezidenţiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO