Politică

Camera Deputaţilor a adoptat modificarea legii privind prevenirea şi combaterea terorismului

Camera Deputaţilor a adoptat modificarea legii privind...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

16.05.2018, 13:39 123

Proiectul vizează actualizarea conceptului de terorism, reprezentând “acele acţiuni, inacţiuni, precum şi ameninţări cu privire la acestea, care prezintă pericol public, afectează viaţa, integritatea corporală sau sănătatea oamenilor, ansamblul relaţiilor sociale, factorii materiali, relaţiile internaţionale ale statelor, securitatea naţională sau internaţională, sunt motivate politic, religios sau ideologic”.

Scopurile acţiunilor teroriste definite de proiectul legislativ sunt: “intimidarea populaţiei sau a unui segment al acesteia, prin producerea unui puternic impact psihologic; constrângerea unei autorităţi publice ori organizaţii internaţionale să îndeplinească, să nu îndeplinească sau să se abţină de la îndeplinirea unui anumit act; destabilizarea gravă sau distrugerea structurilor politice fundamentale, constituţionale, economice ori sociale ale unui stat sau organizaţii internaţionale”.

Proiectul de lege a fost votat în plenul Camerei Deputaţilor 241 de voturi pentru, 18 voturi împotriva şi 7 abţineri.

UDMR s-a opus modificării acestei legi.

''Legea nu este nici clară, nici în acord cu prevederile din directivă. Va putea fi folosit acest articol pentru alte abuzuri, ar fi bine ca autorităâile compoetente să caute terorismul nu în sânul comunităţii noastre, ci a celor care comit acte de terorism in SUA în întreaga Europă'', a declarat Marton Arpad, deputat UDMR.

Camera Deputaţilor a fost for decizional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO