Politică

Carmen Dan: Cer forţelor de ordine să nu se lase intimidate de cei violenţi la protestul de sâmbătă

Carmen Dan: Cer forţelor de ordine să nu se lase...

Autor: Daniela Timofti

11.08.2018, 18:30 101

Carmen Dan a prezentat date din raportul întocmit după protestul de vineri şi a precizat că jandarmii au acţionat numai când s-a pierdut caracterul paşnic al mitingului şi toate mişcările au fost anunţate protestatarilor. Dan le-a cerut jandarmilor să nu se lase intimidaţi la protestul de sâmbătă.

„Conform raportului, s-a acţionat gradual, pentru restabilirea ordinii publice, iar acţiunea în forţă a fost executată la momentul pierderii caracterului paşnic al manifestaţiei, când a fost pusă în pericol iminent integritatea corporală forţelor de ordine şi a celorlalţi participanţi la manifestaţie. O primă acţiune de înlăturare a unei situaţii de risc s-a desfăşurat în jurul orei 16, când o parte dintre manifesstanţi s-au îndreptat către intrarea în curtea Guvernului României. Ulterior, în intervalul 17:30 -20:30 au fost înregistrate presiuni constante asupra dispozitivului de jandarmerie în care s-a aruncat cu diverse obiecte. (...) Până spre ora 22, au fost efectuate repetat somaţii prin intermediul mijloacelor de amplificare sonoră, ultima somaţie fiind la 22:12 lăsând timp protestatarilor să se disperseze până la ora 23:11, când a fost declanşată intervenţia în forţă. De altfel, fiecare etapă a acţiunii jandarmerie a fost anunţată manifestanţilor”, a declarat ministrul Carmen Dan.

Ministrul de Interne a mai subliniat că le cere jandarmilor să nu se lase intimidaţi, la protestul de sâmbătă, de persoanele violente.

„Având în vedere ca inclusiv diseară sunt anunţate manifestaţii publice, rog participanţii la aceste acţiuni sa se delimiteze de tot ce înseamnă factor provocator şi instigator la violenţă şi cer forţelor de ordine să nu se lase intimidaţi de protestatarii violenţi”, a mai spus Dan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO