Politică

Carmen Dan: Dăncilă a dat un exemplu la vot. Sper ca şi preşedintele să meargă la vot

Carmen Dan: Dăncilă a dat un exemplu la vot. Sper ca...

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

07.10.2018, 14:29 87

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat sâmbătă, la secţia de votare, că Viorica Dăncilă a dat un exemplu concret prin votul din cadrul referendumului pentru familie şi speră ca acesta să fie urmat şi de preşedintele Klaus Iohannis.

"Premierul Viorica Dăncilă, eu spun că a dat ieri exemplul concret, pe care trebuie să îl dea orice om politic cu o funcţie de demnitate publică. A fost la vot şi a votat conform propriei conştiinţe", a declarat Carmen Dan, întrebată fiind de votul premierului Viorica Dăncilă din 2015, atunci când, în Parlamentul European, dădea un vot favorabil unui raport ce prevedea inclusiv căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Cât priveşte preşedintele Iohannis, Carmen Dan a spus: "Îmi exprim speranţa, ca până la sfârşitul zilei, şi preşedintele României să îşi exprime opţiunea la referendum. E o iniţiativă civică, prima de acest gen. Eu îmi doresc exprimarea cetăţenilor la vot e să capepte valenţe autentice în conştiinţa socială".

Klaus Iohannis se află în acest weekend la Sibiu şi nu a anunţat oficial dacă şi unde va merge la vot.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO