Politică

Carmen Dan: Mi-am delegat o parte din atribuţii, dar fac în continuare parte din echipă

Carmen Dan: Mi-am delegat o parte din atribuţii, dar fac...

Autor: Radu Tutulan

16.06.2017, 13:35 132

"Începând de ieri, odată cu depunerea demisiei, am delegat o serie de prerogative secretarului de stat, chestorul de poliţie Cornel Ciocoiu, dar eu sunt aici şi fac parte din această echipă dedicată. Acest minister nu trebuie să aibă nicio sincopă pentru că aici, spre deosebire de alte ministere, vorbim de siguranţa cetăţenilor şi salvarea de vieţi omeneşti", a declarat ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan.

În vârstă de 47 de ani, Carmen Daniela Dan ocupă funcţia de ministru al Afacerilor Interne din luna ianuarie a acestui an. De asemenea, a fost preşedinte al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senat, din luna decembrie 2016 şi a ocupat, în trecut, funcţiile de prefect şi subprefect al judeţului Teleorman.

Cornel Ciocoiu, cel căruia i-au fost încredinţate o serie de atribuţii după demisia anunţată a ministrului de Interne, este şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, având gradul de chestor de poliţie. A absolvit Academia de Politie din Bucureşti şi are studii postuniversitare în Drept şi Psihologie.

În cadrul conferinţei de presă susţinută de Carmen Dan, aceasta a precizat că printre realizarile pe care le-a avut în perioada în care a ocupat funcţia de ministru se numără finalizarea controlului la stadionul Dinamo, gestionarea efectelor viscolului din iarnă, gestionarea evenimentelor publice din Piaţa Victoriei, precizând şi că politicile implementate au dus la o scădere a infracţionalităţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO